Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes čempionāta 3x3 basketbolā notikusi 4. noslēdzošā kārta

Ivars Joksts

2017. gada 28. augusts 08:13

797
Smiltenes čempionāta 3x3 basketbolā  notikusi 4. noslēdzošā kārta

BK Smiltene un Smiltenes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas kopīgi organizētais Smiltenes 2017.gada 3x3 basketbola čempionāts, Smiltenes Piena balva, 4. noslēdzošā kārta notika 25.augustā. Diemžēl laika apstākļi pievīla –sākās lietus un, lai izvairītos no nevajadzīgām traumām, nācās pārnest spēles uz sporta halli. Visdrīzāk, tieši laika apstākļu dēļ, komandu skaits bija pamazs. U-17 grupā 2 komandas, 18+ grupā 6 komandas, tāpēc apakšgrupās abu vecuma grupu komandas spēlēja kopā. Komandas sākumā izspēlēja spēles apakšgrupās un pēc tam bija 4 komandu fināls un spēles par vietām.

 Kopumā 18+ grupā visas spēles bija ļoti līdzīgas un uzvaras spēlēs noteica iemestie pāris punktu vairāk. Pusfinālos kārtējo reizi pārākas bija iepriekšējo kārtu pirmo divu vietu ieguvējas komandas “Klondaika” un  “NU!”, kuru starpā arī noritēja izšķirīgā cīņa par 1.vietu. Spēles galotnē savu pārākumu jau ceturto reizi pierādīja komanda “Klondaika”, tādejādi uzvarot arī kopvērtējumā. Pirmo reizi trešo vietu spēļu kārtā izcīnīja komanda “Martini”, uzvarot “Sparīgais JO”. 5.vietu izcīnīja komanda no Cēsīm “Stoķis”, pārsteidzot komandu “Ase”.

U-17 grupā cīņā par pirmo vietu komanda “Tomīši Taurenīši” uzvarēja komandu “Salmiņi”, tādejādi izcīnot 1.vietu arī kopvērtējumā.

Vietu sadalījums 4.kārtā 18+ grupā:

 “Klondaika” (Māris Millers, Uldis Slapjums, Kārlis Muižnieks un Matīss Mežulis) no Smiltenes;

“NU!” (Oskars Kapteinis, Nauris Dīvāns, Rinalds Ozers un Artūrs Ozoliņš) no Gulbenes;

“Martini” (Mārtiņš Pelēcis, Mārtiņš Sorokins, Mārtiņš Kanders un Artis Joksts) no Smiltenes;

“Sparīgais JO” (Emīls Gaismiņš, Kaspars Kozlovskis, Jānis Cerbulis un Gatis Rubņikovičs) no Smiltenes;

“Stoķis” (Valters Smiltens, Reinis Rudzītis un Kristaps Ronis) no Cēsīm;

“ASE” (Jānis Stepītis, Armīns Ozoliņš un Ingars Čakārnis) no Smiltenes;  

Smiltenes 3x3 basketbola čempionāta kopvērtējumā 18+ grupā galīgais vietu sadalījums:

“Klondaika”:

“NU;

“Sparīgais JO”;

“Martini”;

“ASE”;  

“Pārgauja” (Valters Smiltens, Gatis Paeglis, Elvijs Ņamis un Imants Oskars Nolbergs) no Cēsīm.

Vietu sadalījums 4.kārtā U-17 grupā:

 “Tomīši Taurenīši” (Edmunds Zālītis, Ilvars Joksts, Jānis Mūrmanis un Roberts Kundziņš).

“Salmiņi” (Anguss Ints Dišlers, Toms Taurenis, Artis Miks Šmits un Endijs Balodis).

Smiltenes 3x3 basketbola čempionāta kopvērtējumā U-17 grupā galīgais vietu sadalījums:

“Tomīši Taurenīši”;

“Salmiņi”.


Diemžēl U-17 grupā vairāk kā vienā kārtā piedalījās tikai 2 komandas, taču tie, kuri piedalījās nebija vīlušies, jo  balvas kopvērtējumā bija patikams pārsteigums - pirmai vietai apavu iegāde ar 50 % atlaidi SIA “Vivasport” veikalos, otrai vietai multivitamīnu komplekss, kā arī abām komandām biļetes uz vienu kinoteātra seansu Smiltenes kinoteātrī. 

18+ grupā 1.vietai bija naudas balva un četri sezonas abonementi uz BK Valmiera LBL1 2017./2018.gada sezonas spēlēm, otrai un trešai vietai naudas balvas un katrai komandai pa 2 abonementi uz BK Valmiera LBL1 spēlēm. Pārsteiguma balva bija arī komandai “Martini” par piedalīšanos visās četrās kārtās.

Paldies visām komandām kuras piedalījās, kaut vai tikai kādā no kārtām.

Paldies visiem atbalstītājiem - SIA “Vivasport” (personīgi Ivaram Gailim), Smiltenes kultūras namam (personīgi Ilzei Jēkabsonei), BK Valmiera (personīgi Ojāram Melderim). Paldies Smiltenes tehnikuma direktoram par iespēju izmantot tehnikuma sporta laukumu un Smiltenes novada sporta pārvaldes vadītājam Guntaram Marksam izmantot sporta halli.

Vislielākais PALDIES  galvenajam sacensību atbalstītājam - AS “Smiltenes piens” (personīgi Gitai Mūrniecei un Egīlam Mūrniekam) par balvu nodrošināšanu katrā kārtā un kopvērtējumā uzvarētājiem nodrošinot garšīgās “Siera kūkas”. Viesiem ļoti garšoja.

BK Smiltene un Smiltenes sporta skola aicina gatavoties nākošajām basketbola sacensībām – Smiltenes 2017./2018.gada basketbola čempionātam. Kurš ir jau pavisam tuvu.