Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dzīvnieku SOS: Strenču slimnīcas kaķu kolonija. Meklējam risinājumu! (Papildināts!)

Sarmīte Ozola

2017. gada 30. augusts 07:50

2289
Dzīvnieku SOS: Strenču slimnīcas kaķu kolonija. Meklējam risinājumu! (Papildināts!)

Šodien "Ziemeļlatvija" ar dzīvnieku aizstāvju atbalstu no Latvijas, tostarp Valmieras, Liepājas, Smiltenes, kā arī ārzemju latviešu finansiālu palīdzību dosies uz Strenčiem, lai rastu risinājumu samilzušajai problēmai - slimnīcas teritorijā nekontrolēti dzīvojošo kaķu kolonijai.
Plānots noķert vairāk nekā 10 kaķēnus, kā arī pieaugušos kaķus, kā arī vienoties ar slimnīcas administrāciju par tālāk veicamajiem darbiem.

 Kā jau ziņojām, tur jau gadiem savā vaļā vairojas kaķi, šobrīd kolonijā jau ir vairāki desmiti dzīvnieku, tostarp slimu. 
Ļoti ceram, ka arī strencēnieši izrādīs kaut nelielu iniciatīvu un palīdzēs šajā darbā. 

Gaidām pulksten 9 pie slimnīcas ieejas, ja variet atļauties noziedot dzīvnieku pārtiku vai vienreizlietojamos paladziņus, kas lieti noderēs patversmei, kas uzņems mazos kaķēnus. 

Šodien slimnīcas teritorijā saķērām deviņus mazkaķus, kurus pie sevis uzņēma dzīvnieku aizsardzības biedrība "Trīnīte", un piecus pieaugušos dzīvniekus. Vienu atgādājām uz Smiltenes tehnikumu, kur jau paveikta sterilizācijas operācija. Kaķene atkopjas, lai atgrieztos savā kolonijā. 

Nākamnedēļ notiks atkārtota dzīvnieku ķeršana, lai sagūstītu mazkaķus, kuri dosies uz Liepāju. 

Atbildot uz komentāru, paskaidrojam, ka dzīvnieka iemidzināšana problēmas risināšanai ir ļoti šaurs skatījums. Kā zināms, kaķi dabā ir praktiski vienīgie nopietnie ienaidnieki žurkām. Iznīcinot kaķu koloniju, šo nišu aizņems grauzēji. Tāpēc risinājums ir dzīvnieku sterilizācija un atgriešana kolonijā, ko šobrīd piedāvā veikt dzīvnieku aizstāvji. Cits jautājums, kā to paveikt, jo teritorija, kurā iemitinājusies kolonija, ir būvgružu novietne, kas apgrūtina kaķu sagūstīšanu.