Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes tehnikuma kartinga komandai – otrā vieta

Baiba Vahere

2017. gada 16. septembris 06:13

2312
Smiltenes tehnikuma kartinga komandai – otrā vieta

Smiltenes tehnikuma kartinga komanda devās uz Ropažiem, kur notika LMT Autosporta akadēmijas Skolu kartinga kausa koptreniņš. Jaunieši arī piedalījās LeMans principa sacensībās, kur izcīnīja godpilno otro vietu. 

“Saskaņā ar LeMans sacensību noteikumiem: visi brauc ar vienādiem īres kartiem, komandas (3 – 6 cilvēki) sastāvā jābūt vismaz vienai dāmai, brauciens ilgst stundu un šajā laikā komandas dalībnieki pakāpeniski nodot stafeti viens otram,” stāsta Smiltenes tehnikuma skolotājs Ivars Siliņš. “No Smiltenes tehnikuma komandas kvalifikācijas braucienā startēja Diāna Beireša. Sacensībās pirmais brauca Druvis Cīrulis, kurš tālāk nodeva kartu Arta Vasiļa rokās. Pēc tam startēja abi Smiltenes tehnikuma šā gada kartinga komandas mehāniķi: Deins Grahoļskis un Gatis Gumeņuks. Tālāk brauca pats kartinga komandas treneris, skolotājs Uldis Siliņš, bet braucienu noslēdza komandas jaunākais dalībnieks – Kristers Siliņš, kurš pēc mēneša svinēs desmit gadu jubileju. 

Pasākuma laikā tapa Robyworks video, kurā ikviens interesents varēs ieskatīties spraigajā un azartiskajā LMT Autosporta akadēmijas kartinga komandu koptreniņa aizkulisēs. 

Šobrīd Smiltenes tehnikuma kartinga komanda intensīvi gatavojas kartinga trases atklāšanai, kā arī - Latvijas čempionāta un Pro – Kart kausa 6. posma izcīņas sacensībām, kas notiks 30. septembrī, Smiltenē. “Druvim karts šobrīd ir starta gatavībā, tikai trenēšanās “vaina”, bet Arta kartam vēl notiek pēdējie apkopes darbi,” informē Uldis Siliņš. ”Cerams, līdz nākamajai trešdienai arī Artis jau varēs trenēties ar pilnu atdevi. Lai arī sezonas noslēguma sacensības vainagotos ar labiem panākumiem, būtisks priekšnoteikums ir laba psiholoģiskā sagatavotība. Karta pilotiem svarīga augsta koncentrēšanās spēja, prasme paredzēt situācijas iznākumu (rezultātu) un gudrība riskēt tad, kad tas patiešām nepieciešams.”