Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Siguldas rudens

Māris Stabiņš

2017. gada 4. oktobris 08:20

2740
  Siguldas rudens

Azimuts OK-Sm BJSS sportistiem izcili starti izcīnot 11 godalgotās vietas.

Svētdien, 1. oktobrī, notika šī gada Latvijas kausa orientēšanās sportā priekšpēdējās sacensības - "Siguldas Rudens". Līgatnes novada Ratniekos uz starta līnijas vidējā distancē stājās 350 dalībnieki. Vīriešu elites grupā uzvaru izcīnīja Artjoms Rekuņenko (Azimuts OK-Sm BJSS) “Siguldas Rudens” šogad svinēja savas norises 45. gadu. Tās ir vienas no retajām orientēšanās sacensībām Latvijā, kur distancē dalībnieki dodas ar kopējo startu.

  Vīriešu elitē cīņa bija  aizraujoša, bet rezultāti - ļoti blīvi. Uzvarētāja titulu, sešu kilometru garo vidējo distanci finišējot pēc 43 minūtēm un 50 sekundēm, izcīnīja Artjoms Rekuņenko, kurš pēc finiša stāstīja, ka līdz pat 11. kontrolpunktam distanci veicis plecu pie pleca ar tuvākajiem konkurentiem - Jāni Krūmiņu (Briksnis SK) un Artūru Pauliņu (Azimuts OK-Sm BJSS). "Temps bija tik zems, ka uz 12. kontrolpunktu izdomāju izvirzīties vadībā. Tālāk sekoja diezgan vienkārši kontrolpunkti, un tas, ka distances laikā biju ļoti sataupījies, ļāva pret kalnu aiziet labā tempā un pārliecinoši finišēt," priecīgs par uzvaru bija A. Rekuņenko. 

Viņš gan piebilda, ka pirms starta bija pamatotas bažas, ka distanci viņš nemaz nepabeigs, jo teju visu nedēļu cīnījies ar ceļgala traumu. Tāpat A. Rekuņenko uzsvēra, ka ar "Siguldas Rudeni" sezona noteikti nebeidzas - cīņa par uzvaru Latvijas kausa kopvērtējumā vēl sekos kausa izcīņas pēdējā posmā 8. oktobrī.

Otro vietu ieguva Jānis Krūmiņš, kurš uzvarētājam zaudēja 28 sekundes, bet Artūrs. Pauliņš finišā ieradās vēl 10 sekundes vēlāk. 

Veiksmīgs šis Siguldas rudens bija arī pārējiem Azimuts OK-Sm BJSS sportistiem.

Pirmajās vietās finišēja Dainis Bormanis V-50 , Laura Savicka S-20 , Gunta Dudele S-50 un Agnese Jaunmuktāne S-14.

Otrās vietas izcīnīja  Anda Jaunmuktāne S-14, Māris Zeiļuks V21B  un Otārs Putrālis V-40.

Trešajās vietās  Jana Marta Ivanovska  S-20 , Aldis Lapiņš V-65 un Būdaskalna pārstāve  Aiga Tarasova S21E grupā

Īpaši jāuzteic Smiltenes BJSS audzēknes māsas Agnese un Anda Jaunmuktānes , kas izcīnīja dubultuzvaru. 

Pie dubultusvaras tika arī Gaujienas puiši , kas trenējas Smiltenes BJSS  Kristers Lārmanis un Uvis Sproģis.