Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dzīvnieku SOS: Meklē mājas runcītim Pedro

Sandra Pētersone

2017. gada 9. oktobris 09:26

414
Dzīvnieku SOS: Meklē mājas runcītim Pedro

Launkalnes ciemā ir kāda dzīva radība, kurai ļoti vajag jaunas mājas un jaunu labu, gādīgu  saimnieku, kurš par viņu rūpētos.


Jau vairākus mēnešus Launkalnē bezpajumtnieka bēdas piedzīvo mazs, skaists runcītis, kuram palīdzēt cenšas sveši cilvēki, meklējot, kurš varētu dzīvnieku izmitināt.

“Ziemeļlatvijas” redakcijā vērsās kāda launkalniete, kura zināja stāstīt to, ka runcīša saimniece pārcēlusies uz ārzemēm un uzticējusi savu mājdzīvnieku kādam citam Launkalnes iedzīvotājam, kurš tagad arī ir ārzemēs un rezultātā kaķis palicis uz ielas.

“Runcītis varētu būt aptuveni gadu vecs, iespējams, kastrēts, skaists, ar kažociņu baltā un pelēkā krāsā, baltu krūtiņu un baltām ķepiņām. Viņam ļoti patīk bērni, viņš tos dievina, laikam tāpēc pārsvarā uzturas bērnu rotaļlaukumā pie daudzdzīvokļu mājas,” stāsta launkalniete (savu vārdu viņa nevēlējās publikācijā minēt) un piebilst, ka runcītis agrāk pieradis mitināties dzīvoklī.

Pagaidām sieviete aiz labas sirds pabaro bezpajumtnieku, vārdā Pedro, taču pati savās mājās izmitināt nevar, jo viņai jau ir kaķene. 

Ja atrodas labi cilvēki, kuri pažēlotu runcīti un uzņemtu viņu savās mājās, tad sieviete lūdz zvanīt pa tālruni 29385402 uz Launkalni. Tad  varēs iepriekš sarunāt laiku, kad satikties, un viņus aizvedīs parādīt, kur runčuks uzturas un kāds viņš izskatās.

“Ziemeļlatvija” sociālajos tīklos sazinājās ar ārzemēs mītošo kaķa bijušo saimnieci, kura paskaidroja, ka kaķim kopš pagājušā gada novembra ir cits saimnieks.

Tad sociālajos tīklos sazinājāmies ar kaķa jauno saimnieku, kurš arī šobrīd ir ārzemēs. Vīrietis paskaidroja, ka kaķis runču laikā aizklīdis no mājas un pēc tam atpakaļ nav atnācis, un piekrīt tam, ka kaķim tiek meklētas jaunas mājas. “Tas pat būtu ļoti labi, jo kaķis ir draudzīgs,” norāda vīrietis.