Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dzīvnieku SOS: Atkal nākamais cietušais!

Dzīvnieku SOS: Atkal nākamais cietušais!

Tik tikko nācās lūgt līdzcilvēku palīdzību, lai glābtu kaķenīti, kurai bija lauzta ķepiņa, kad palīdzību gaida jau nākamais. 

Saņemam zvanu, cilvēki lūdz palīdzību. Pie viņiem pieklīdis kaķītis ar stipri traumētu ķepiņu. Galvā ātri apsveram iespējas uzņemt, visticamāk vajadzīga operācija, pirms tam rentgens, pēc operācijas jānodrošināt aprūpe.. mūsu iespējas nav bezgalīgas, bet saprotam, ka neviens bez mums viņam nepalīdzēs. Cilvēkiem, kuri paši meklē palīdzību, nav iespēju nodrošināt to visu, tuvējā dzīvnieku patversme piedāvā tikai 1 variantu – eitanāziju, jo viņi nenodrošina dzīvnieku uzņemšanu un ārstēšanu šādos smagos gadījumos. Lēmums nāk ātri – uzņemam! 

Kaķis tiek noķerts, atgādāts pie mums. Melns runcītis, kuram priekšējā, kreisā ķepa lauzta elkonī. Ātri sarunājam rentgenu, tas tiek veikts, kaķis izmeklēts. Diagnoze – elkoņa locītavas lūzums ar dislokāciju un nervu pārrāvumu. Kauli saauguši kopā nepareizi, kas nozīmē, ka trauma ir vismaz 3 nedēļas sena. Dēļ nerva plīsuma un lūzuma senuma ķepu padarīt funkcionālu nav medicīniski iespējams, tādēļ ķepu nāksies amputēt. 

Nespējam pat iedomāties kādas sāpes runčuks ir pārcietis. Kādreiz bijis mājas mīlulis un šobrīd, par spīti sāpēm, joprojām uzticas cilvēkam un alkst glāstu. 

Un atkal mums nākas lūgt – lūdzu palīdziet mums nodrošināt runčukam operāciju un atkopšanās periodu! Operācijas izmaksas - ķepas amputācija, kastrācija ~90eur.

ZIEDOJUMU KONTS:

Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Trīnīte"

AS SEB BANKA

LV40UNLA0050018620445

Reģ. Nr.40008190018

SWIFT kods: UNLALV2X

Mērķis – melnajam runcītim

Ziedojumiem no ārzemēm caur Pay Pal, piesaistītais e-pasts: biedriba.trinite@gmail.com"