Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes novada turnīru organizēs basketbola klubs “Smiltene”

Sandra Pētersone

2017. gada 14. oktobris 19:09

681
Smiltenes novada turnīru organizēs basketbola klubs “Smiltene”

Jaunajā 2017./2018. gada sezonā būs pārmaiņas Smiltenes novada atklātajā čempionātā basketbolā vīriešu komandām. 


Čempionāta rīkošanu uzņēmies basketbola klubs (BK)  “Smiltene”, kas sevi jau pieteica  Smiltenes novada basketbola turnīra  finālā aizvadītajā sezonā, sarīkojot gan spēlētājiem, gan skatītājiem interesantus konkursus.


Neizslēdz “zvaigžņu” līdzdalību

Tagad BK “Smiltene” apzina komandas, kuras vēlas piedalīties Smiltenes novada atklātajā čempionātā jaunajā sezonā.

Interesenti aicināti līdz pirmdienai, 16. oktobrim, pieteikt līdzdalību, zvanot pa tālruni 28677614 BK “Smiltene” valdes loceklim Ivaram Jokstam. Pēc tam, vadoties no tā, cik daudz komandām būs interese, organizatori spriedīs par čempionāta konkrētu norisi un kārtību. Komandu pārstāvju sanāksme notiks trešdien, 18. oktobrī, pulksten 18 Smiltenes sporta hallē.

Jau šobrīd zināms, ka čempionātā piedalīsies trīs komandas no Igaunijas, Valgas apriņķa. Vēlmi piedalīties izteikušas komandas no Apes un Gulbenes novadiem. Interesi izrādījuši arī valmierieši un cēsnieki.

Sarunā ar “Ziemeļlatviju” BK “Smiltene” valdes loceklis Ivars Joksts un basketbola entuziasts, basketbola komandas “Smiltene” spēlētājs Ģirts Kātiņš atzīst, ka vēlas pacelt Smiltenes novada basketbola čempionātu jaunā kvalitātē, tāpēc arī BK “Smiltene” uzņēmies šā čempionāta organizēšanu.

Piemēram, jaunums ir iecere spēles sarīkot arī kaimiņvalstī Igaunijā, ņemot vērā to, ka čempionātā piedalīsies komandas no Valgas apriņķa. Tāpat ir plānots, ka turnīrā tiesneši rakstīs tehnisko protokolu, lai interesenti tiešsaistē varētu sekot līdzi spēles norisei un uzzināt spēļu statistiku, kas ir būtisks solis uz priekšu.

Savukārt uz “Ziemeļlatvijas” ierosinājumu sarīkot turnīrā basketbola spēles paraugdemonstrējumus, uzaicinot uz Smilteni kādu no Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājiem, Ģ. Kātiņš un I. Joksts nebūt neatbild noliedzoši. Tas esot apsverams.

Tiesa, ieceres ir saistītas arī ar finansējumu un sponsoru atbalstu. “Ja mēs spēsim piesaistīt kādu sponsoru, kurš ienāks ar savu devumu čempionāta organizēšanā, sponsora (uzņēmuma) vārdu varam iekļaut sacensību nosaukumā,” teic Ģ. Kātiņš.

Sīkāku informāciju par Smiltenes novada čempionātu basketbolā var uzzināt BK “Smiltene” kontā “Facebook”.

 

Jaunajiem iespēja tikt augstāk

Iespējams, ka Smiltenes novada basketbola čempionātā jaunajā sezonā skatītāji  redzēs arī Valkas Sporta internāta basketbola komandu, kurā spēlē smiltenieši  Artis Joksts (ar 1. numuru), Uldis Slapjums (ar 3. numuru) un Aleksis Eduards Brālītis (ar 10. numuru). Tas jau ir basketbols citā līmenī, jo šī komanda jaunajā sezonā spēlē  Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL 2) turnīrā.

5. oktobrī Valkas Sporta internāta komanda aizvadīja pirmo sezonas spēli, izbraukumā Ogrē ar rezultātu 65:60 pārspējot vietējo Ogres komandu.

“U. Slapjums un A.Joksts noteikti spēlēs Smiltenes čempionātā, bet, iespējams, sarīkosim Smiltenē LBL2 čempionāta spēli, kurā spēlē trīs smiltenieši Valkas-Smiltenes apvienotajā komandā,” teikto papildina Ģ. Kātiņš.

Sadarbība, kas smilteniešiem izveidojusies ar Valkas novadu, konkrēti Valkas Sporta internātu, ir būtiska jaunajiem Smiltenes basketbolistiem, jo viņiem tā ir iespēja, sevi apliecinot, kandidēt uz vietu šajā komandā.

Šobrīd Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skola turpina uzņemšanu basketbola treniņgrupās, aicinot uz nodarbībām no 2007. līdz 2010. gadam dzimušos zēnus.

I. Joksts informē, ka Smiltenes sporta skolā darbu uzsācis jauns basketbola treneris Elvis Markss. “Elvis šogad absolvēja Smiltenes vidusskolu, iestājās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, un viņam ir tiesības strādāt kā trenerim,” skaidro I. Joksts, kurš ir Smiltenes sporta skolas direktors.

Nodarbības, kuras vada E. Markss minētajās vecuma grupās, sporta skolā pagaidām notiek divas reizes nedēļā - trešdienās  un piektdienās pulksten 17.