Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Orientēšanās sacensību seriāla Azimuts 2017 apbalvošana

Māris Stabiņš

2017. gada 6. novembris 08:19

13106
Orientēšanās sacensību seriāla Azimuts 2017 apbalvošana

4. novembrī Grundzāles pagasta kultūras namā notika orientēšanās sacensību seriālu  Azimuta rudens un Azimuts 2017 sezonas apbalvošana. 

Apbalvošanas programmu ar saviem priekšnesumiem kuplināja Grundzāles pagasta jauniešu deju kolektīvs „Riedēni”. Jāpiebilst ka Azimuta seriāla apbalvojamo vidū bija arī divas meitenes no šī deju kolektīva. Paldies deju kolektīva vadītājai Ingai Ķesterei, kas atsaucās uz aicinājumu sniegt koncertu orientieristiem. Savukārt vakara dalībnieki atzīmēja ka dejotāju priekšnesumi apbalvošanas pasākumā ir ieviesuši dzīvīgumu.

Šogad notika  18 kārtas. No kurām divas bija izbraukuma kārtas ciemojoties pie Igaunijas kluba OK Voru un mūsu kaimiņu kluba OK Alūksne/Ape. Šī sadraudzība ilgst jau vairākus gadus un piesaista mūsu seriālam jaunus dalībniekus.

Jāpiebilst ka ievērojot nolikumā rakstīto tika ņemts vērā ka lai nopelnītu apbalvošanu bija jābūt startējušam vismaz divās rudens kārtās. Šis nolikuma punkts ieviesa korekcijas apbalvojamo sarakstā grupās S-16 un S-B.

Tika apbalvoti arī tie kas bija startējuši vismaz 16. kārtās.  

18. kārtās startēja 10 dalībnieki.

Andris Lapiņš , Kaspars Abuls, Māris Lapiņš , Jana Marta Ivanovska  pieaugušo grupās un Jānis Ošiņš , Matīss Kalniņš, Leo Lucāns , Anete Stabiņa , Kitija Abula, Elza Lucāne bērnu grupās.

17. kārtās startēja 6 dalībnieki:

 Kaspars Lārmanis , Ēriks Ūdris pieaugušo grupās un Renārs Kļaviņš, Agnese Jaunmuktāne, Anda Jaunmuktāne , Kristīne Rudzīte bērnu grupās.

16. kārtās startēja 16 dalībnieki.

Sintija Levica , Guna Vilistere, Līga Ķībere , Sanita Lārmane, Vita Cīrule, Otārs Putrālis, Kalvis Punte, Jānis Kuprišs ,  Normunds Prazņicāns , Ansis Rudzītis, Jānis Nulle , Gatis Jansons  pieaugušo grupās un Emīls Tarass , Emīls Čukurs ,  Kaiva Sileniece , Anete Anna Strazdiņa bērnu grupās.

Starp viņiem tika izlozēta Azimuta sezonas 2017 galvenā balva orientēšanās apavu pāris ICEBUG. Nosacījums protams bija ka balvas kandidātam  jābūt arī uz apbalvošanas pasākumu.  Bērnu grupā izloze veiksmi atnesa smiltenietei Kaivai Sileniecei, savukārt pieaugušo grupā laimīgā balvas ieguvēja grundzāliete Sintija Levica. Izloze notika savdabīgā veidā dalībniekiem pašiem aktīvi tajā piedaloties.

 Informējam  ka „Azimuta vasaras” galveno balvu- kompasu ieguvēji bija Kristīne Rudzīte no Raunas un Guna Vilistere no Ērģemes. Šī izloze notika „Azimuta vasaras” apbalvošanas laikā.

Dalībnieki tika aicināti piedalīties nākošajās orientēšanās sacensībās Aldim-66, kas notiks 11. novembrī. Sacensību centrs Cērtenes dzirnavās. Pieteikties uz šīm sacensībām var šeit: https://www.okazimuts.lv/aldim-66/

16. novembrī notiks Latvijas valsts svētku nedēļai veltītās  orientēšanās sacensības „Grundzāles nakts”. Sacensību centrs Grundzāles  pamatskola. Starts no 18.00. Pieteikšanās uz šīm sacensībām pa e-pastu stabinens@inbox.lv līdz 15.novembra vakaram 18.00.

Sacensību galvenais tiesnesis Aldis Lapiņš teica paldies tiem sportistiem kas Azimuta vārdu nesuši pasaulē startējot dažādās Latvijas izlasēs. Tie bija jaunieši  Agnija Caune , Ilgvars Caune , Elīna Skopāne un Zanda Stabiņa, juniori Matīss Slikšjānis , Laura Savicka un Jana Marta Ivanovska un pieaugušo izlasē startējošie Artūrs Pauliņš un Artjoms Rekuņenko.

Liels paldies  Azimuta apbalvošanas pasākuma atbalstītājiem: Smiltenes novada domei , Smiltenes pienam, Piebalgas alum un  Probild.  Paldies arī  aptiekām: ”Inta” ,” Mana aptieka” un „Līvena aptieka”.

Paldies par veiksmīgo sadarbību un OK Azimuts sportistu atbalstu visas sezonas garumā Smiltenes BJSS.