Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Grundzāles pamatskolas meitenēm - bronza

Māris Stabiņš

2017. gada 11. decembris 08:55

1234
Grundzāles pamatskolas meitenēm - bronza

 8. decembrī Kokneses Sporta centra hallē skolu kausa izcīņas sacensības volejbolā pamatskolām noslēdza 2017. gada skolu sacensību sezonu. Četrpadsmit komandas, pa septiņām meiteņu un zēnu komandām cīnījās par Uzvarētāja kausu. Katra spēle ilga vienu setu, jeb 8 minūtes. Sacensības komandas uzsāka sadalītas divās apakšgrupās tā noskaidrojot katras apakšgrupas divas labākās komandas. Zēnu konkurencē četru labāko skaitā iekļuva Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, Liepājas 3.pamatskolas,, Bebru pamatskolas un Kokneses vidusskolas komandas. Grundzāles pamatskolas zēniem izdevās uzvarēt tikai Ogres  1. vidusskolu , bet piekāpāmies Kokneses vidusskolai, Madlienas vidusskolai un Liepājas 3.pamatskolai, izcīnot 6. vietu.

  Meitenēm pēc apakšgrupu spēlēm labāko četriniekā ierindojās Grundzāles, Ezeres, Jaunsilavas un Kokneses komandas. Pusfināla spēlē uzvaras izcīnīja Koknese un Jaunsilava. Finālā uzvarēja Jaunsilava, uzvarot  Koknesi ar rezultātu 17 : 8. Mazajā fināla spēlē par 3. vietu Ezeres meitenes bija spēcīgākas un ar rezultātu 20: 7 pārspēja Grundzāli. 

   Tā kā Jaunsilavas komandā spēlēja licencētas spēlētājas- viņas apbalvoja atsevišķi, bet pārējās komandas pacēlās turnīra tabulā par vienu vietu augstāk. Līdz ar to Grundzāles pamatskolas meitenes mājās atveda kausu par trešo vietu. Komandā spēlēja Annija Slikšjāne , Hanna Gabriela Ziemiņa , Laura Nikolajeva , Līna Lapiņa , Anete Anna Strazdiņa un Klinta Ieva Lagzdiņa. Grundzālietēm turnīrā nācās spēlēt bez vienas no cēlājām, jo vīrusa dēļ viņai nācās palikt mājās. Līdz ar to uzbrucējām nācās pielāgoties un noslēgt uzbrukumus pēc ne tik precīzi uzceltām bumbām, kas arī liedza iespēju izcīnīt  augstāku vietu. Šīs spēles  bija neatsverama pieredze, kuru meitenes liks lietā jau šajā sezonā Smiltenes novada čempionātā , Lāses kausā , kā arī Smiltenes novada skolu volejbola sacensībās.