Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ir klusa nakts

.

2018. gada 3. janvāris 10:29

225
Ir klusa nakts

Gada nogalē un līdz pat Zvaigznes dienai Latvijas dievnamos viesojas skaistāko tradicionālo Ziemassvētku dziesmu programma “IR KLUSA NAKTS”. Komponists Jānis Lūsēns programmu veidojis izciliem solistiem Dinārai Rudānei un Ingum Pētersonam, kā arī diviem talantīgiem bērniem ar eņģeļu balsīm, dažādu vokālo konkursu laureātiem, Elizabetei Lukaševičai un Kristiānam Jasinskim. 

        Mūzika dvēseliskās noskaņās būs kā klusināta un niansēta saruna ar klausītāju, atgriežoties siltās bērnības atmiņās. Tā raksturojamas Jāņa Lūsēna jaunās programmas aranžijas gan tradicionālajām dziesmām, gan Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces un Jāņa Lūsēna Ziemassvētku tematikai veltītajām melodijām, kuras jau paguvušas iemantot klausītāju mīlestību. 

„Tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, kas savu vērtību ieguvušas, nākot no dažādu tautu un laiku Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām, ir pamats arī mūsu sajūtām gada nogalē. Tāpēc šogad, veidojot Ziemassvētku koncertu IR KLUSA NAKTS, atgriezāmies pie muzikālajām pamatvērtībām un vides - no kurienes šī mūzika nākusi - Latvijas dievnamiem”, uzsver Jānis Lūsēns.

Kopā ar solistiem muzicēs kameransamblis Jāņa Lūsēna (taustiņinstrumenti) vadībā – Evija Mundeciema (flautas, zvaniņi, perkusijas), Marita Karpa (akordeons) un Jānis Lūsēns jun. (ģitāras).

Koncerts Smiltenes luterāņu baznīcā notiks 5.janvārī 19:00.