Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Basketbola komanda svin gada balli

Basketbola komanda svin gada balli

Sestdien, 3. februārī, Palsmanes kultūras namā norisinājās “Gada balle”, ko rīkoja biedrība “Smiltenes novada meiteņu basketbola apvienība”. Muzicēja Jānis Krūmiņš no grupas “Apvedceļš”, duets “Ceļotāji” un grupa “Kreisais pagrieziens”.

Komanda, kurā spēlē 11 meitenes, šosezon ir viena no labākajām Latvijā savā vecuma grupā un cīnās par augstām vietām Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) čempionāta kopvērtējumā. Komandā spēlē meitenes, kuras ikdienā mācās Palsmanes un Blomes pamatskolās, dzīvo šajos pagastos un arī Bilskas pagastā.  

Jau rakstījām, ka šās komandas treneris Dzintars Ziediņš nedaudz vairāk kā pirms gada nodibināja biedrību “Smiltenes novada meiteņu basketbola apvienība” ar mērķi popularizēt basketbolu meiteņu vidū, veicināt izaugsmi, lai nākotnē kāda no viņām spēlētu augstākā līmenī, un piesaistīt sponsorus, lai jaunās sportistes varētu konsultēt labākie speciālisti Latvijā. 

Gada ballē  bija arī atskats uz Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) meiteņu komandas sasniegumiem aizvadītajā 2017. gadā, un tika prezentēts komandas padarītais darbs.

Dz. Ziediņa trenētā Smiltenes BJSS meiteņu komanda Latvijas mērogā turpina cīņas VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) turnīrā, kur pirmajā kārtā  iekļuva labāko Latvijas komandu pirmajā astotniekā  U12 grupā meitenēm (2006. dzimšanas gads un jaunākas).

Treneris informē, ka janvārī komandām notika kārtējais sabraukums, kurā  viņa audzēknes jau bija spiestas cīnīties  par 11. - 15. vietu pēc iepriekš piedzīvotajiem zaudējumiem. 

“Šajā sabraukumā mums bija trīs uzvaras (26:19 pret Līvānu komandu, 40:9 pret Siguldas komandu, 43:23 pret “Rīga/Jugla” II komandu) un viens zaudējums (8:27 pret Daugavpils komandu), jo  neaizgāja uzbrukums. Pēc šā sabraukuma  no trešās grupas, uz kuru nokritām, pacēlāmies atkal augšā uz otro grupu, kur spēlē par 6. - 10. vietu,” priecājas Dz. Ziediņš.

Treneris skaidro, ka LJBL labāko komandu turnīrā ir četras grupas: vienā spēlē par 1.- 5 vietu, otrā – par 6. - 10., trešajā - par  11. - 15., ceturtajā - par 16. - 21.