Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Latvijas čempionāts orientēšanās ar slēpēm

Māris Stabiņš

2018. gada 19. februāris 09:38

11709
Latvijas čempionāts orientēšanās ar slēpēm

Azimuts OK-Sm BJSS sportisti izcīna 12 medaļas. Par divkārtēju Latvijas čempionu grupā V-50 kļūst Māris Stabiņš.

Orientēšanās sports Latvijā vienmēr ir izcēlies ar to , ka ir brīvi pieejams ikvienam-ņem karti un skrien. Tomēr tā paveids –orientēšanās ar slēpēm , pat mūsu platuma grādos ir kaut kas ļoti ekskluzīvs. 

Pagājušās nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. februārim, notika  2018. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sportā ar slēpēm, kas norisinājās Vanagkalnā, Jaunpiebalgas novadā.

Dažu pēdējo gadu sliktie sniega apstākļi ir stipri ierobežojuši ziemas orientēšanās sacensību organizēšanu, tomēr Jaunpiebalgas pusē šobrīd ziema ir atnākusi uz ilgāku palikšanu, ļaujot bez bažām rīkot arī trīs dienu sacensības. Sniega pietika visiem, kā arī dalībniekus gaidīja unikālas sacensības, jo Vanagkalna apvidus līdz šim ziemas orientēšanās sacensībās nebija izmantots.

 Sacensībām bija reģistrējušies 270 dalībnieki. Tajā skaitā arī Azimuts OK –Sm BJSS sportisti. Vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu notika arī Lietuvas čempionāts. Lietuvas sportisti tika apbalvoti atsevišķi.

Distances visas dienas bija ļoti ātras un prasīja lielu koncentrēšanos. Tā kā trase bija ļoti kvalitatīvi sagatavota, varēja slēpot ļoti lielā tempā, kas bija izaicinājums orientēšanās spējām. Lai gan no pirmā acu uzmetiena distances nelikās ļoti grūtas, ātrums trasē tās padarīja daudz sarežģītākas.

Piektdien pirmās Latvijas čempionāta medaļas tika sadalītas sprinta distancē. Panākumi neizpalika arī mūsējiem. Jauniešu grupās izdevās nopelnīt divas medaļas. Pie panākumiem tika Smiltenes BJSS audzēkņi- izcīnot sudrabu  Renārs Kļaviņš V-14 grupā un Anete Stabiņa izcīnot bronzas medaļu  S-12 grupā.

Veterānu grupās veiksmīgākie šoreiz V-50 grupas Azimuta sportisti. Zelts Mārim Stabiņam un bronza Dainim Bormanim. M-35 grupā 2. vieta Aivim Zetmanim.

Olimpiskajā sešiniekā vēl ierindojās izcīnot 4. vietu Elīna Skopāne S-18 grupā, Aldis Lapiņš V-65 grupā un Anete Anna Strazdiņa S-16 grupā , piektie Māris Lapiņš V-65 grupā un Mārtiņš Godiņš V-40 grupā.

Mazliet līdz olimpiskajam sešiniekam izcīnot septītās vietas  pietrūka Matīsam Kalniņam un Kitijai Abulai divpadsmitgadīgo grupās.

Sacensības sestdien turpinājās ar vidējo distanci.

Vidējā distancē tāpat kā sprintā panākumi V-50 grupas vīriešiem.  Arī vietu secība tāda pati.  Zelts Mārim Stabiņam un bronza Dainim Bormanim. Bronzas medaļu nopelna arī Aiva Skopāne grupā S-35.

4. vietu grupā S-18 izcīnīja Elīna Skopāne un grupā V-65 Aldis Lapiņš. 5. vietu grupā M-40 izcīnīja Mārtiņš Godiņš. 6. vieta grupā S-16 Anetei Annai Strazdiņai un grupā V-12 Matīsam Kalniņam.

Ar garo distanci svētdien Vanagkalnā,  noslēdzās 2018. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sportā ar slēpēm. 

Smiltenes BJSS audzēkņiem šī diena bija visveiksmīgākā , jo tika izcīnītas trīs medaļas. Tas izdevās Anetei Stabiņai- 2. vieta S-12 grupā , Renāram Kļaviņam 3. vieta  V-14 grupā un Matīsam Kalniņam 3. vieta V-12 grupā.

Garajā distancē Azimuta komandas veterāniem viens panākums. Aiva Skopāne grupā S-35 finišēja ar trešo rezultātu.

S-16 grupā Anetei Annai Strazdiņai 5. vieta. Tāpat veicas arī Elīnai Skopānei grupā S-18. Sestā vieta Latvijas čempionāta vērtējumā Zandai Stabiņai S-18.

V-35 grupā pirmo reizi orientējoties ar slēpēm Jānis Matvejs izcīnīja 4. vietu. Tāpat veicas arī Otāram Putrālim V-45 grupā un Mārim Stabiņam V-50.