Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Latvijas-Igaunijas basketbola Zvaigžņu spēlē Tallinā viskuplāk pārstāvēta Valka/Valga

Latvijas-Igaunijas basketbola Zvaigžņu spēlē Tallinā viskuplāk pārstāvēta Valka/Valga

"OlyBet" Latvijas Basketbola (LBL) līgas komanda Zvaigžņu spēlē Tallinā ar 127:126 (41:33, 32:24, 29:31, 19:33, 2:2, 5:4) otrajā pagarinājumā apspēlēja "Alexela" Igaunijas Basketbola līgas vienību. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar 121:121, tāpēc komandas devās minūti garā pagarinājumā, bet pēc tam otrajā pagarinājumā guva uzvaru, 1,6 sekundes pirms beigām tālmetienu realizējot Aleksam Peresam.

Latvijas komandas atbalstītāju rindās bija arī Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. Nav noslēpums, ka Zvaigžņu spēlē tieši basketbola klubs “Valka/Valga” bija pārstāvēts viskuplāk.

“Igauņi bija sarīkojuši iespaidīgu šovu. Patiess prieks un lepnums, ka tajā Valkas/Valgas vārds izskanēja daudzkārt”, stāsta Valkas mērs. “Kristaps Miglinieks, Toms Leimanis un Roberts Freimanis (sezonas lielāko daļu pārstāvēja Valku) spēlēja Latvijas komandā. Savukārt Egerts Hallers un treneris Kristaps Zeids pārstāvēja Igauniju”. 

Latvijas komandā visvairāk punktu guva Freimanis (19) un Leimanis (17), Hallers uzvarēja trīs punktu konkursā. “Ja vēl pieskaitām bijušos spēlētājus –Juriju Aleksējevu, Ivaru Žvīguru un Kristo Sāgi - tad viena komanda sanāktu tikai no Valkas/Valgas krāsas aizstāvošajiem”, atzīmē V.A.Krauklis.

Tikmēr Igaunijas līgas labā 39 punktus sameta Aizeja Brisko, kuru arī nosauca par mača vērtīgāko spēlētāju.

Kā vēstīts, LBL komandas pamatpiecniekā tika ievēlēti Edgars Jeromanovs ("Jūrmala"), Aigars Šķēle ("Ventspils"), Kristaps Miglinieks ("Valka"/"Valga"), Roberts Freimanis ("Ventspils") un Jurijs Aleksejevs ("Jēkabpils"). Latvijas komandas treneri Roberts Štelmahers, Jānis Gailītis un Mārtiņš Gulbis viņiem papildus izvēlējās aizsargus Aleksu Peresu ("VEF Rīga"), Mārci Vītolu ("Ogre") un Tomu Leimani ("Betsafe"/"Liepāja"), uzbrucējus Haraldu Kārli ("Jūrmala"), Linardu Jaunzemu ("Latvijas Universitāte") un Mareku Mejeri ("VEF Rīga"), kā arī centra spēlētāju Viktoru Iļjinu ("Valmiera"/ORDO). Līdzjutēju papildus balsojumā kā 13.spēlētājs komandā iekļauts Jānis Kaufmanis ("Valmiera"/ORDO).

Igaunijas līgas izlases pamatpiecniekā tika iebalsoti aizsargi Janari Joesārs un Aizeja Brisko (abi - Tallinas "Kalev"/"Cramo"), uzbrucēji - Janars Taltss ("Tartu Universitāte") un Kristians Kangurs, centrs Sedriks Simonss (abi - "Kalev"/"Cramo"). Treneri Donalds Kairis ("Kalev"/"Cramo"), Prīts Vene ("Tartu Universitāte") un Kristaps Zeids ("Valga-Valka"/"Maks&Moorits") komandas sastāvā iekļāva arī aizsargus Kristo Sāgi ("Kalev"/TLU), Egertu Halleru ("Valga-Valka"/"Maks&Moorits") un Stenu Olmri, uzbrucējus Indreku Kajupanku un Devonti Apsonu (abi - Raplas "AVIS Utilitas"), Mihkelu Kirvesu ("Parnu Sadam") un centru Bambu Falu ("Kalev/TLU").