Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ar putām uz lūpām

Līga Pandalone

2018. gada 19. februāris 12:18

93
Ar putām uz lūpām

28.februārī plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā attiecību trillera ‘’Ar putām uz lūpām’’ seanss.

Filma stāsta par Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš dažu dienu laikā nonāk neapskaužamā situācijā. Viņš tur aizdomās sievu par neuzticību, kamēr viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību.

Pats režisors par filmu saka šādi: ""Ar putām uz lūpām" mīla un trakums iet roku rokā. Filma sniegs skatītājiem aizraujošu un neparedzamu notikumu virpuli, kurā varoņi nonākuši krustcelēs, nereti uzvedas tā, kā saka par trakiem suņiem - "ar putām uz lūpām" ".

Filma ir Latvijas, Lietuvas un Polijas kopprodukts, kas tapis ar Latvijas Nacionālā kino centra, Eiropas fonda Eurimages, Polijas Filmu institūta un Lietuvas Nacionālā kino centra atbalstu.

Stāsta pamatā ir amerikāņu scenārista Meta Goseta (Matt Gossett) darbs “Origin Of Species”, kas 2013. gadā ieguva “Amazon Studio Awards” par labāko scenāriju. “Psiholoģiskā spriedze un spraigais sižets visu filmas laiku neļāva žūrijai atslābt ne uz mirkli,” tā par apbalvoto darbu izteicās “Amazon Studio” pārstāvis. Scenārija līdzautors un filmas režisors ir Jānis Nords.

Lomās: Vilis Daudziņš, Ieva Puķe, Raimonds Celms.

Filmā svarīga loma ir galvenā varoņa Didža dienesta suņiem Džinai, Bosam un Dargo. Katram sunim – aktierim ir arī dublieri, tāpēc filmēšanas vajadzībām no Ungārijas atceļoja deviņi filmēties apmācīti suņi.



Seansa garums: 80 minūtes.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.