Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Licences dalībai 2018.gada pirmās līgas futbola čempionātā piešķirtas 12 klubiem, tostarp klubam "Smiltene"

LETA

2018. gada 1. marts 08:34

145
Licences dalībai 2018.gada pirmās līgas futbola čempionātā piešķirtas 12 klubiem, tostarp klubam "Smiltene"

Nepieciešamās licences dalībai "komanda.lv" pirmās līgas futbola čempionātā saņēmušas 12 komandas, līdz ar to dalībnieku skaits turnīrā nemainīsies, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).


Izvērtējot LFF-B licences pretendentu iesniegtos dokumentus un ekspertu atzinumus, LFF Klubu licencēšanas komisija vienbalsīgi piešķīrusi licenci klubiem Balvu SC, Preiļu BJSS, "Smiltene", "Daugavpils", "Auda", "Super Nova", "Staiceles Bebri", "Alberts", Grobiņas SC, "Tukums 2000", Rēzeknes FA un RTU.


"Valmiera Glass VIA" komanda kā pērnās sezonas čempione pārcēlusies uz "SynoTip" virslīgu, kamēr "Daugavpils" apvienojusies ar citu pagājušā gada turnīra dalībnieci "Progress", līdz ar to LFF meklējusi divas dalībnieces starp otrās līgas čempionāta sezonas finālturnīra dalībniekiem. Tagad apstiprināts, ka turnīru papildinājusi pagājušā gada otrās līgas Kurzemes/Zemgales reģiona čempione "Super Nova" un labākā otrās līgas Ziemeļaustrumu reģiona komanda Balvu SC.


"Tās abas vietu pirmajā līgā ieguvušas pēc sportiskā principa, kas ir būtiska vērtība turnīra ilgtermiņa izaugsmei," paudis LFF Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels.


Ceturtdien gaidāmās sezonas dalībnieki tiksies čempionāta organizatoriskajā sapulcē, pārrunājot aktuālos jautājumus un ieskicējot spēļu kalendāra aprises.