Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes novada atklātais čempionāts volejbolā sievietēm 6:6

Māris Stabiņš

2018. gada 19. marts 18:54

412
     Smiltenes novada atklātais čempionāts volejbolā sievietēm 6:6

17. martā Smiltenes sporta hallē notika sieviešu Smiltenes novada atklātā čempionāta volejbolā sievietēm  6:6 noslēdzošā  4. kārta.  

Ceturtajā kārtā piedalījās sešas komandas izspēlējot spēles līdz divu setu uzvarai katra ar katru. Intriga par visa turnīra un arī ceturtās kārtas uzvarētāju saglabājās līdz pat pēdējai spēlei.

Kad komandas bija izspēlējušas katra pa divām spēlēm trijām komandām bija pa divām uzvarām. Šīs komandas bija Smiltene , Ape un Blome. Blomes komanda bija pārspējusi Grundzāli un Variņus , Ape uzvarēja Variņus un komandu Alise ,savukārt Smiltene uzvarēja Alisi un Grundzāli.

Tika paredzēts ka turnīra uzvarētāja komanda noskaidrosies spēlē starp Smiltenes un Apes komandām. 

Pienāca kārta arī šai spēlei. Pirmajā setā pārliecinoša uzvara Smiltenei 25:13, otrajā setā Ape spēja pierādīt ka tad kad jau smeļas ūdens mutē viņas spēj saņemties un nospēlēt bez kļūdām. Otrā seta rezultāts 25:19 par labu Apes komandai. Arī trešajā setā uzvara Apes komandai 15:12. Nākošajā spēlē Ape neļāva Grundzālei gūt abos setos vairāk par 12 punktiem. Tikmēr  arī Smiltene pārspēja Blomi 25:20 un 25:16. 

 Tad jau likās ka Apei nāksies spēlē pret Blomi nokārtot tikai formalitātes, tomēr tā nedomāja Blomes spēlētājas , kas pirmajā setā pārspēja Api 25:22.   Smiltenes komandai parādījās cerība, jo ja arī otrajā setā uzvarētu Blome, par ceturtās kārtas un arī turnīra uzvarētājām kļūtu Smiltenes komanda. Tomēr Blomes spēki otrajā setā izrādījās par mazu- uzvara Apes komandai 25:11.  Arī trešajā setā uzvara Apei 15:3.

Ceturtās kārtas trešās vietas ieguvēja komanda tika noskaidrota spēlē starp Blomi un Alisi kur pirmajā setā uzvara Blomei 25:15 . Otrajā un trešajā setā uzvara Alisei 25:18 un 15:6.

Komandā Ape šajā turnīrā spēlēja un zelta medaļas saņēma: Laura Jaunzema , Kristiāna Oto , Ulrika Lība Tetere , Nadīna Bērziņa , Rūta Ķelpe , Anastasija Zotova , Ilze Sapuna , Santa Sāre Gerža , Andra Kaktiņa , Loreta Korkunova.

Komandā Smiltene šajā turnīrā spēlēja un sudraba medaļas saņēma  Una Kalnīte , Zanda Beitika , Mairita Rakstiņa , Laura Rubene  , Linda Puriņa , Kristīne Miezīte ,  Ance Marta Zvejniece.

Komandā  Alise šajā turnīrā spēlēja un bronzas medaļas saņēma: Līga Osma , Elīna Lanka , Arta Klapare , Ieva Štrāle , Laura Savicka , Krista Ķelpa ,  Sintija Ģēģere , Liene Krūmiņa , Rudīte Pētersone , Inga Līcīte.