Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Itāļu pica latviskā izpildījumā

Linda Skrastiņa

2018. gada 23. marts 00:00

2
Itāļu pica latviskā izpildījumā

Sastāvdaļas mīklai
1 ola
365 g miltu
0,5 tējk. sodas
2 ēdamk. skābā krējuma
120 g sviesta
100 ml ūdens

Sastāvdaļas pildījumam
1 tomāts
kečups
bekons
šampinjoni
marinēti gurķi
siers, kas labi kūst
sīpols
ķiploks

Pagatavošana
Izkausē sviestu, piejauc sodu un krējumu, samaisa, pieliek olu, pieber miltus un pielej ūdeni, visu sajauc. Mīkla pietiek trīs 28–30 centimetru picām. Pamatni izrullē un liek uz pannas.
Uz pamatnes uzsmērē kečupu un krējumu, uzber pa virsu smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, sieru un tad liek visas sagrieztās sastāvdaļas, kādā secībā vēlas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°, cep apmēram 5–9 minūtes un tad pica ir gatava pasniegšanai.