Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Notikušas pirmās VBL izslēgšanas spēles

Ivars Joksts

2018. gada 26. marts 09:29

226
Notikušas pirmās VBL izslēgšanas spēles

24. un 25.martā Smiltenes sporta hallē notika VBL (Vidzemes basketbola līgas) kārtējās spēles.  Turnīrs lēnām ieiet noslēguma fāzē un šajās dienās notika pirmās izslēgšanas spēles. Komandas pēc iepriekš uzrādītajiem rezultātiem ir sadalītas divās grupās – tās, kuras cīnās par uzvaru un godalgotām vietām turnīrā un tās, kuras par mazo kausu (tā ir 9.vieta kopumā). Izslēgšanas spēlēs tās komandas, kuras zaudē no turnīra turpmākām cīņām izstājas, tāpēc bija cerības, ka būs sīvas cīņas. Jāsaka, ka tas attaisnojās tikai daļēji.

Spēle “Lauki” – “ 3Solis” sīvaka izvertās tikai sākumā. Turpmakajā daļā arvien vairāk toni noteica pieredzējušie komandas “Lauki” spēlētāji, kuri arī pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 77:44. Lai gan komanda “3Solis” zaudēja, bet jāuzteic viņu centība un cīņasspars līdz spēles pēdējai sekundei.

Rezultatīvākie komandai “Lauki” – Jānis Rūsa 28 punkti, Mārtiņš Mīlbergs un Jurijs Timaškovs pa 16.

Rezultatīvākie komandai “3Solis” – Intars Siliņš 21 punkts, Jānis Markevics 13 punkti.

Spēle “Grundzāle” – “ PATA Strenči” iesākās diezgan mierīgi. Nedaudz veiksmīgāki bija “PATA Strenči” basketbolisti, bet pēc 1.puslaika grundzāliešiem tikai 7 punktu deficīts. Toties 3.ceturtdaļa grundzāliešiem izvērtās pagalam neveiksmīga un principā spēle bija izšķirta, jo bija jau 23 punkti mīnusā. Strencēnieši pārliecinoši aizvadīja arī 4.ceturtdaļu un pelnīti uzvarēja 103:79.

Rezultatīvākie komandai “Grundzāle” – Ivars Blīgzna 24 punkti, Sandis Rullītis 16, Gunārs Mašins 15, Mārtiņš Kanders 14.

Rezultatīvākie komandai “3Solis” – Gvido Balodis 26 punkti, Oto Grīnbergs 25, Kaspars Ielītis 22, Kristaps Bormanis 21.

Spēle “top!” – “Valga Welg” zināmā mērā tika gaidīta kā spēlē, kurā gados krietni jaunākiem “top!” spēlētājiem bez grūtībām izdosies uzvarēt gados vecākos Valgas basketbolistus. Taču kā tas bieži vien ir, sports sniedz negaidītus pārsteigumus. Spēles 1. puslaiks bija ļoti neveiksmīgs “top!” spēlētājiem. Viņi nekādi nevarēja dabūt bumbu grozā (rezultativitāte tikai 13%), toties valgas spēlētājiem bumba krita grozā no visām iespējamām vietām (rezultativitāte pēc 1.puslaika 56 %). Lai gan spēle otrā puslaikā izlīdzinājās un “top!” spēlētāji pielika maksimālas pūles, lai rezultātu samazinātu, nekas īpaši nemainījās. Valgas spēlētāji spēlēja ļoti prātīgi un pārdomāti un neļāva pietuvoties pretiniekiem tuvāk par 12 punktiem. Toties “top!” spēlētāju steiga un individuālā spēle rezultātu nedeva. Šoreiz pieredze uzvarēja “top!” komandu ar 68:52.

Rezultatīvākie komandai “top!” – Māris Labsvīrs 13 punkti, Artis Joksts 12

Rezultatīvākie komandai “Valga Weg” – Erki Saks 21 punkts, Kristjan Meister 17 punkti.

Spēle “Grotes” – “BK Smiltene 35+” parādīja, ka gados jaunie spēlētāji tomēr spēja uzspiest savu spēles stilu, spēlēt ātru un agresīvu basketbolu un gūt pelnītu uzvaru. Jāpiebilst, ka komandai “BK Smiltene” iepriekšējā dienā bija smaga spēle Valmieras čēmpionāta 35+ līgā un vairāki spēlētāji notraumējās. Taču tas nemazina komandas “Grotes” sasniegumu. Rezultāts 79:50.

Rezultatīvākie komandai “Grotes” – Armīns Ozoliņš 21 punkts, Jānis Stepītis 19 punkti, Ingars Čakārnis 16,

Rezultatīvākie komandai “BK Smiltene 35+” – Ivars Joksts un Normunds Liepa pa 14 punktiem.

Spēle “Valgama Kutseoppekeskus” – “Smiltenes BJSS U-19” izvērtās negaidīti sīva, lai gan priekšsacīkstēs smiltenieši bija piedzīvojuši smagu zaudējumu. Igauņu komandai nespēlēja pieredzējušākie spēlētāji, bet tikai apmēram tādi paši vienaudži kā smiltenieši. Sākumā vadībā izvirzījās igauņu jaunie spēlētaji, bet smiltenieši lēnām lēnām sāka atspēlēties un pēdējās minūtes gāja punkts punktā. Tādejādi spēles galotne izvērtās ļoti saistoša un interesanta. Veiksmīgāki galotnē tomēr bija smiltenieši un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 59:57.

Rezultatīvākie komandai “Valgama Kutseoppekeskus” – Erik Kerk 35 punkti, Marten Punt 9,

Rezultatīvākie komandai “Smiltenes BJSS U-19” – Aleksis Eduards Brālītis 35 punkti, Druvis Čakārnis 11.

Spēle “Mednieku klubs/BKC” – “PATA Strenči” tika gaidīta kā aizraujoša un intrigējoša, taču Strenču basketbolisti 2.ceturtdaļā noorganizēja izrāvienu, kuru palielinaja vēl 3.ceturtdļā un noturēja to līdz spēles beigām.  Spēle bija ļoti rezultatīva un abas komandas vairāk domāja par uzbrukumu nekā par aizsardzību. To apliecina arī spēles rezultāts 113:92 “PATA Strenči” komandas labā.

Rezultatīvākie komandai “Mednieku klubs/BKC” – Reinis Rudzītis 22 punkti, Artis Ozols 21, Kristaps Kiršteins un Ģirts Logins pa 17,

Rezultatīvākie komandai “PATA Strenči” – Gvido Balodis 44 punkti, Oto Grīnbergs 32, Kristaps Bormanis 14.

Spēle “Baltic Steelarc/SK Urvaste” – “Valga Welg” 1.ceturtdaļā noritēja punkts punktā, taču ar spēles 2.ceturtdaļu bija redzams, ka komandas “Valga Welg” gados vecākiem spēlētājiem iepriekšējās dienas smagā spēle pret komandu “top!” bija atņēmusi pārāk daudz spēka un vairs nespēja izrādīt pienācīgu pretestību.  3.ceturtdaļā vēl gan “Valga Welg” spēlētāji saņēmās, taču 4.ceturtdaļa bija tikai formalitāte. Gala rezultāts 82:66 “Baltic Steelarc/SK Urvaste” komandas labā.

Rezultatīvākie komandai “Baltic Steelarc/SK Urvaste” – Rene Kitler 29 punkti, Jan-Samuel Vogelainen 22, Kaidar Taal 14,

Rezultatīvākie komandai “Valga Welg” – Kristjan Meister 18 punkti, Erki Saks 15, Artjom Rogovoi 14.

Nākošās spēles 31.martā Smiltenes sporta hallē. Tie būs jau pusfināli.

Vēl viena ceturtdaļfināla spēle notiks Cēsīs 27.martā, kur tiksies komandas CPSS un “Rakši”, tad arī noskaidrosies  komandas “Lauki” pretinieks. Gaidīsim sīvas un interesantas spēles.Sīkāku informāciju par statistiku un sekot spēļu rezultātiem tiešraidē var http://basket.lv/turniri/vidzemes-basketbola-liga, fotogrāfijas no spēlēm var apskatīt https://www.facebook.com/BKSmiltene/.