Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes tehnikuma kartingu komanda piedalīsies pasaulē pirmajā čempionātā elektriskajiem kartingiem

Smiltenes tehnikuma kartingu komanda piedalīsies pasaulē pirmajā čempionātā elektriskajiem kartingiem

LMT Autosporta Akadēmijai (LMT AA) izdevies radīt unikālu projektu ne vien Latvijā un Eiropā, bet arī pasaulē. Pateicoties Latvijas Mobilais Telefons ieinteresētībai atbalstīt inovācijas,  sadarbībā ar Latvijas uzņēmumu Blue Shock Race ir radīti elektriskās piedziņas kartingi, kuri atsevišķā klasē startēs Latvijas kartinga čempionāta ietvaros. Tajā piedalīsies arī Smiltenes tehnikuma kartingu komanda.


Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) kartinga komisija piešķīrusi, bet LAF Prezidijs ir apstiprinājis Latvijas čempionāta statusu jaunizveidotajai “TK Elektro” klasei. Tas panākts pateicoties LMT AA solījumam, ka katrā posmā uz starta izies vismaz 10 elektrokartingi. Uzņēmums Blue Shock Race apsolījis visas komponentes piegādāt savlaicīgi, lai jau 1.maijā Kandavā Latvija iekļūtu pasaules autosporta vēsturē - kā pirmā valsts, kurā norisinājušās elektrisko kartingu sacensības ar valsts čempionāta statusu.


“Elektro automašīnas ir ne tikai autobūves, bet arī autosporta nākotne. Tāpēc esam lepni, ka tieši Latvijā risināsies pirmais valsts čempionāts elektro kartingiem,” stāsta LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs. “Domāju, ka jau tuvākajos gados katrā valstī būs šāds čempionāts, jo elektro tehnoloģijas auto industrijā ienāk ļoti strauji.”


Latvijas Mobilā Telefona prezidents Juris Binde: „Atbalstot autosportu, vienmēr īpašu vērību esam veltījuši tieši jauno rallija talantu attīstībai. Tāpēc ar īpašu gandarījumu iesaistīsimies tehnoloģisko inovāciju nodrošināšanā autobūvē, palīdzot LMT AA attīstīt pirmo pasaulē elektro kartingu čempionātu. 

Jau tuvākajā nākotnē uz šiem elektro kartingiem plānojam testēt borta datora papildu aprīkojumu, kas ļaus veikt trajektorijas pierakstus, uzkrāt un analizēt informāciju, tādējādi uzlabojot jauno kartingistu apmācību iespējas. Nākotnē šīs zināšanas būs noderīgas arī autonomo auto attīstībai Latvijā”.


“Mēs jau vairākkārt esam pierādījuši sevi kā pirmie elektromobilitātē. Runājot par tehnoloģiju – ar elektro kartingu var braukt praktiski jebkādos laikapstākļos, pat -20grādos un arī +40 grādos. Arī lietus netraucē. Visas elektrovoltāžas ir Eiropas Komisijas standartiem atbilstošas un pat drošākas. No mūsu puses veiksim elektrosistēmas 100% novērtējumu un dosim tehnisko atzinumu pirms visām sacensībām, lai uz starta līnijas visiem pilotiem ir vienāda tehnika. Visos sacensību posmos būsim ar servisa parku, bateriju uzlādes staciju, konsultācijām un tehnisko atbalstu. Šis čempionāts ir “atvērts” – tas nozīmē, ka iegādājoties tehniku, ikvienam 

iespējams tajā piedalīties”, stāsta Blue Shock Race kartingu fabrikas vadītājs Artis Daugins.


Latvijas elektro kartingu čempionātā (EKČ) paredzēti seši posmi, no kuriem pirmais notiks 1.maijā Kandavā, otrais – 26.maijā Madonā, trešais – 9.jūnijā Smiltenē, ceturtais – 28.jūlijā Kandavā, bet savukārt piektais - 25.augustā SK 333, Ropažos. Noslēguma posms būs 29.septembrī Jelgavā. 


Latvijas EKČ ietvaros savu dalību jau apstiprinājušas komandas no Daugavpils Būvniecības tehnikuma, Rīgas Tehniskās koledžas, Saldus BJC, Aizkraukles PVS, Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktūrvienības, Malnavas koledžas, Liepājas Valsts tehnikuma, Smiltenes tehnikuma un Ventspils tehnikums. Ar vienu gokartu katrā posmā startēs arī LMT Autosporta Akadēmija, un kartinga pilots būs pazīstamais motofrīstaila meistars Mārtiņš Aleksandrovičs.