Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Aizvadīts pirmais Latvijas sprinta kausa posms – Lieldienu balva.

Aizvadīts pirmais Latvijas sprinta kausa posms – Lieldienu balva.

Otrajās Lieldienās Rīgā, Pētersalā aizvadīts pirmais Latvijas sprinta kausa posms – Lieldienu balva. Dāmu elites grupā uzvara Sandrai Grosbergai (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), bet starp vīriem ātrākais Uldis Upītis (Kāpa OK).

Lai gan laikapstākļi šoreiz nelutināja un visu sacensību garumā ārā valdīja slapjdraņķis, uz starta stājās teju 450 dalībnieki. Paralēli norisinājās gan sprinta, gan arī taku orientēšanās sacensības.

Vīru elitē 4km garo distanci visātrāk veica Uldis Upītis (Kāpa OK), finišējot pēc 13 minūtēm 56 sekundēm. Tuvākais sekotājs Andris Jubelis (Mežmalas/Madona) U. Upītim piekāpās par 13 sekundēm, savukārt 19 sekundes ilgāk distanci veica trešās vietas ieguvēji Azimuts OK-Sm BJSS kluba pārstāvji Artūrs Pauliņš un Artjoms Rekuņenko. Izšķiroša izrādījās distances sākumdaļa, kur virkne favorītu pieļāva kļūdas, ļaujot U. Upītim jau pie piektā kontrolpunkta iekrāt desmit sekunžu pārsvaru.

“Šodien veicu tehniski labu skrējienu, pieļāvu vienu varianta kļūdu pāris sekunžu vērtībā. Pirms starta nejutos ļoti labi, jo tikai vakar vakarā atgriezos no nometnes Zviedrijā, tomēr distancē tas netraucēja un spēju attīstīt labu ātrumu. Par rezultātu esmu ļoti priecīgs. Pirms starta biju cerējis pacīnīties par TOP3, bet šāds rezultāts mani iepriecināja daudz vairāk,” komentē uzvarētājs U. Upītis, kurš šogad vēl pēdējo gadu startē arī junioru konkurencē, “priekš Pasaules junioru čempionāta gatavojos vairāk meža distancēm nekā sprintam, tomēr, skatoties, kādos apvidos šogad notiks pieaugušo galvenās sacensības, tad šķiet, ka sprintā varētu startēt labāk [kā mežā].”

Arī dāmu konkurencē uzvaras liktenis izšķīrās distances pirmajā pusē un finišā ātrāka bija Sandra Grosberga (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), kura 3,6km garo distanci veica 14 minūtēs 40 sekundēs. Otrās vietas ieguvēja Irita Puķīte (Kāpa OK) uzvarētājai piekāpās par 14 sekundēm, savukārt Elīna Kārkliņa (Mežmalas/Madona), kurai 3. vieta, par 34 sekundēm.

“Savu veikumu distancē vērtēju kā vidēju, jo gan fiziski, gan tehniski šobrīd neesmu labākajā formā un daudz kas neizdevās tā, kā tam būtu jābūt. Tas gan ir pavisam normāli, jo viss tiek pakārtots sezonas svarīgākajiem startiem, kuri vēl ir priekšā. Domāju, ka arī netika līdz galam izmantots apvidus potenciāls, tomēr bija vietas, kur kļūdīties, un arī es distances pirmajā daļā izvēlējos vairākus sliktus variantus, zaudējot aptuveni 15 līdz 20 sekundes,” atzīst S. Grosberga.

''Lieldienu balvu'' ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīkoja Latvijas Orientēšanās federācija un Orientēšanās klubs ''MONA''.

Ar visiem sacensību rezultātiem iespējams iepazīties sacensību mājaslapā  http://parks.mona.lv/ 

Jau šajā nedēļas nogalē, 7. un 8. aprīlī, Dobeles pusē norisināsies arī 2018. gada Latvijas kausa sezonas pirmās sacensības – Kurzemes pavasaris.