Ziemellatvija.lv ARHĪVS

In memoriam – mūžībā devies pensionētais skolotājs ARNOLDS RIBAKS

Tuvinieki

2018. gada 8. aprīlis 09:05

633
In memoriam – mūžībā devies pensionētais  skolotājs ARNOLDS RIBAKS

Balts eņģelis atnāca sapnī

Un aiznesa tevi sev līdz.

Tai baltajā, baltajā naktī,

Kur nesāp, kur nesalst, kur silts.

(A. Mūrniece)



Vien dažas dienas pēc Lieldienām - 4.aprīlī, mēnesi pēc savas 80 gadu jubilejas mūžībā devies ilggadējs skolotājs, tētis un vectētiņš ARNOLDS RIBAKS. 


Mūžu veltījis skolotāja profesijai, mācot gan darbmācību zēniem, gan savulaik arī militāro mācību, rasēšanu un pat astronomiju Valmieras 1.vidusskolā (tagad Valmieras Valsts ģimnāzija), pēdējos vairāk kā 10 darba gadus tehniskās zināšanas jauniešiem palīdzējis gūt arī Smiltenes 29. arodvidusskolā (tagad - Smiltenes tehnikums), kur strādājis līdz pat 2013.gada jūnijam. 


Skolotājs vienmēr spējis sniegt zināšanas ne vien no teorijas grāmatām, bet arī savām bagātajām praktiskajām zināšanām gan mašīnbūvē, savā vienā no mūža kaislībām, gan citās inženiertehniskajās zinātnēs. Tomēr vēl svarīgāk par visām tām zināšanām, ko varētu uzskaitīt, vienmēr ir bijusi skolotāja lielā mīlestība un godprātīgā attieksme pret savu darbu un saviem skolniekiem.


Visiem, kuriem skolotājs palicis siltā atmiņā, atvadīties no viņa pēdējo reizi būs iespējams 12. aprīlī plkst. 13:00 Kocēnu kapu kapličā.