Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Vudlande” Vidzemes basketbola līgā notikušas pirmās finālspēles

Ivars Joksts

2018. gada 9. aprīlis 09:03

367
“Vudlande” Vidzemes basketbola līgā notikušas pirmās finālspēles

7.aprīlī Smiltenes sporta hallē notika “Vudlande” VBL (Vidzemes basketbola līgas) pirmās fināla spēles.  Kā jau iepriekš informēts, tad uzvarētājs tiks noteikts 2 spēļu summā, tāpēc abām spēlēm ir liela nozīme.   

Pirmajā spēlē par 3.vietu tikās “Vudlande” un “Baltic Steelarc/SK Urvaste”. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ igauņu komanda bija ieradusies tikai 5 spēlētāju sastāvā. Neskatoties uz to, spēles sākums vēstīja, ka igauņi gatavi cīnīties par uzvaru. Viņi spēlēja ātru un agresīvu basketbolu, kam “Vudlande” nebija īsti gatava. Visu pirmo ceturtdaļu igauņu komanda bija vadībā un tā beidzās ar 30:26. Arī otrās ceturtdaļas pirmo daļu komanda “Baltic Steelarc/SK Urvaste” bija vadībā, jo spēlēja ātri un izmantoja viņiem dotās iespējas. Taču uz otrās ceturtdaļas beigām varēja manīt, ka piecu vīru sastāvā viņiem nebūs viegli tā nospēlēt līdz spēles beigām. Toties komanda “Vudlande” regulāri veica spēlētāju maiņas un tas sāka dot rezultātu. Pirmais puslaiks beidzās jau ar vudlandiešu nelielu pārsvaru 54:49. Spēles turpinājumā komandas “Vudlande” spēlētāji arvien vairāk iespēlējās un kļuva precīzāki gan metienos no distances, gan realizēja arī veiksmīgus caurgājienus. Rezultāts sāka strauji augt viņu labā. Trešā ceturtdaļa beidzās jau 82:59 Smiltenes komandas labā. Igauņu spēlētāji nevarēja samierināties, ka zaudē, tāpēc starp komadu spēlētājiem izveidojās diezgan saspringta un nervoza gaisotne, igauņu spēlētāji saņēma tehnisko piezīmi. Spēles noslēguma posmā nekas daudz nemainījās. Rezultātā komanda “Vudlande” guva pārliecinošu uzvaru 104:81, tādā veidā sperot platu soli pretim bronzas medaļām.

Rezultatīvākie komandai “Vudlande” – Edgars Bergmanis 38 punkti, Uldis Slapjums 24, Jānis Pāže 20.

Rezultatīvākie komandai “Baltic Steelarc/SK Urvaste” – Eriko Roosimoo 35 punkti, Siim Kolga 21, Avo Kirsbaum 14.

Bildes no šīs spēles var skatīt: https://www.facebook.com/gatis.samuconoks/posts/1876578979059709 

Otrajā spēlē par “Vudlande” VBL čempiona titulu laukumos izgāja cīnīties komandas “Apse” (Cēsis) un “PATA Strenči”. Strencēnieši bija ieradušies praktiski savā labākajā sastāvā, bet cēsiniekiem nebija viņu galvenais uzbrukuma līderis Mārtiņš Vīņauds. Jau spēles sākumā veiksmīgāk darbojās strencēnieši, īpaši veiksmīgi darbojās Oto Grīnbergs, sekmīgi noslēdzot ne tikai caurgājienus, bet rezultatīvi uzbrūkot arī no distances. Gvido Balodi cēsiniekiem nedaudz izdevās, ar aktīvu darbošanos pret viņu, vairāk vai mazāk neitralizēt, taču ar Oto Grīnbergu nevarēja nekādi tikt galā. Pēc pirmās ceturtdaļas 19:14, pēc otrās jau 32:22 “PATA Strenči” labā. Varēja redzēt, ka cēsiniekiem trūkst viņu uzbrukuma līdera Mārtiņa. Ne visai veicās arī Artūram Līmanim, kurš iepriekšējo spēli nospēlēja ļoti labi uzbrukumā.  Zināmā mērā līdera loma bija jāuzņemas brāļiem Rinaldam un Audrim Mihailoviem, kā arī Jānim Kopeikam. Trešajā ceturtdaļā komandas uzbruka ar mainīgām sekmēm un  rezultāta starpība saglabājas tie paši 10 punkti par labu strencēniešiem.  Pedējo ceturtdaļu nedaudz veiksmīgāk aizvadīja cēsinieki, pietuvojoties 5 punktu attālumā. Tā spēles rezultāts arī šūpojās visu ceturtdaļas beigu daļu. Spēle beidzās ar rezultātu 70:65 “PATA Strenči” labā. Spēles beigās varēja redzēt, ka abu komandu spēlētāji uzvarētāja noskaidrošanu atliek uz pēdējo spēli 14.aprīlī.

Rezultatīvākie komandai “Apse” –Rinalds Mihailovs un Audris Mihailovs 16 punkti, Jānis Kopeika 15.

Rezultatīvākie komandai “PATA Strenči” – Oto Grīnbergs 28 punkti, Gvido Balodis 19, Arturs Rozītis 10.

Bildes no šīs spēles var skatīt: https://www.facebook.com/gatis.samuconoks/posts/1877341978983409

14.aprīlī Smiltenes sporta hallē tiks noskaidrots gan “Vudlande” VBL čempions, gan pārējo vietu ieguvēji, kā arī “Cerību kausa” ieguvējs.

Aicinām basketbola cienītājus un komandu atbalstītājus apmeklēt pēdējās spēles VBL šajā sezonā.