Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes BJSS audzēkņiem uzvaras "Rīgas kausos"

Māris Stabiņš

2018. gada 17. aprīlis 08:14

8129
Smiltenes BJSS audzēkņiem uzvaras "Rīgas kausos"

Smiltenes BJSS audzēkņi Kitija Abula , Agnese Jaunmuktāne un Matīss Slikšjānis izcīna uzvaras Rīgas kauos.

14. un 15. aprīlī Jaunciemā norisinājās vienas no dalībnieku skaita ziņā apjomīgākajām orientēšanās sacensībām Latvijā - "Rīgas kausi".

"Rīgas kausi" bija otrais Latvijas kausa posms šosezon un pulcēja 850 dalībniekus no 15 valstīm. Gan sestdien, gan svētdien norisinājās sacensības vidējā distancē, uzvarētājus nosakot divu dienu kopvērtējumā, taču elites grupās svētdien dalībnieki startēja iedzīšanā (handikapa starts) atbilstoši pirmās dienas rezultātiem.

Sacensību organizēšanai izvēlēts pārsvarā parkveida priežu mežs ar priežu jaunaudzēm un detalizētu kāpu reljefu, kur skrienamība bija no teicamas līdz vidējai. Vairākās priežu jaunaudzēs skriešana sakarā ar ar veiktajiem atēnošanas darbiem bija apgrūtināta.

 

Kā ierasts, spraigas cīņas par godalgotām vietām norisinājās elites grupās. Vīru konkurencē cīņa par uzvaru norisinājās starp 32 sportistiem. 

Sacensības rīkoja BJC “IK Auseklis” un biedrība SAA „Magnēts” sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Rīgas kausi norisinājās Rīgas orientēšanās nedēļas ietvaros.

 

Sacensību pirmajā dienā vīriešu Elites grupā panākums Azimuts OK-Sm BJSS sportistam Artjomam Rekuņenko. Viņam izdevās distanci veikt ar labāko rezultātu , par vienu sekundi pārspējot Igaunijas sportistu ar latviešu asinīm Timo Sildu.

Iedzīšanā gan Artjomam tik labi neveicās un viņš finišēja 4. vietā balvā par savu veikumu saņemot čeku par 150 Euro.

 Otrajā spēcīgākajā sieviešu grupā W21A pie uzvaras tika Smiltenes BJSS trenere Liene Brūvele.

Veiksmīgs starts arī viņas trenētajām meitenēm W-14 grupā (32 dalībnieces) . Pirmajā vietā Agnese Jaunmuktāne un otrajā vietā Madara Celma. Tikai nedaudz no viņām atpalika finišējot piektajā vietā Anda Jaunmuktāne.

 

 Rīgas kausu zelta medaļas izcīnīja  Matīss Slikšjānis M-20 grupā(13 dalībnieki) un Kitija Abula W-10 grupā (19 dalībnieces). Sudrabs Agnijai Caunei grupā W-18 (20 dalībnieces). Viņa piekāpās Krievijas sportistei  Elizavetai Botovai. 

Panākumus Rīgas kausos guva Godiņu ģimene. Otrajā vietā grupā W-40 Ieva Godiņa un trešajā vietā grupā M-40 Mārtiņš Godiņš.  Ieva šajās sacensībās piedzīvoja ko  nebijušu. Viņa skrienot detonēja mācību mīnu. Troksnis bija pamatīgs. Tajā brīdī Ieva no sprādziena vietas, kā viņa pati stāstīja ,atradās 5 metru attālumā.

Olimpiskajā sešiniekā no OK Azimuts sportistiem vēl finišēja izcīnot piektās vietas Otārs Putrālis M-45. (49 dalībnieki) , Jānis Nulle M-50 (19 dalībnieki) un   W21B grupā  Viktorija Brjuniņa.

Augstajā ceturtajā vietā vīriešu otrajā spēcīgākajā grupā M21A grupā Artūrs Gulbis.