Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Noskaidrots "Rockstar Champions Race" dalībnieku sastāvs

2009. gada 20. septembris 08:10

977
Noskaidrots "Rockstar Champions Race" dalībnieku sastāvs

Septembra pēdējā svētdienā Biķernieku sporta bāzes stadionā notiks līdz šim vēl Latvijā nepieredzētas sacensības "Rockstar Champions Race", kurās trīs autosporta disciplīnās - autošosejā, rallijkrosā un driftā - tiks noskaidrots kura no autosporta vai motosporta zvaigznēm ir visātrākā un vislabāk neierastos apstākļos spēj savaldīt sev nepierastus sporta automobiļus. Tikai nedēļu pirms šīm Latvijas sportistiem uz skatītājiem nepazīstamajām sacensībām ir noskaidrots galējais dalībnieku sastāvs.

 

Dalībnieki uz pirmajām "Rockstar Champions Race" sacensībām ir uzaicināti pēc šo sacensību organizatoru ieskatiem, cenšoties izvēlēties tieši tos sportistus, kurus grib redzēt lielākā daļa autosporta fanu, un cenšoties panākt tādu dalībnieku sastāvu, kuru vidū varētu izvērsties interesanta cīņa par uzvaru.

 

 

Veicot dalībnieku atlasi, sacensību organizatori ņēma vērā arī dažādu čempionātu un sacensību rezultātus, taču šoreiz tas nebija pamatkritērijs, jo pretējā gadījumā skatītāji trasē neieraudzītu vairākus sev iemīļotus autosportistus. Dalībnieku sarakstā šobrīd ir iekļauti deviņpadsmit sportisti, kuri pārstāv tādas sporta disciplīnas kā ralliju, auto krosu, rallijkrosu, motokrosu, autošoseju, motošoseju un driftu.

 

 

Visplašāko dalībnieku daļu sastāda rallija piloti un to vidū ir tādas zvaigznes kā trīspadsmitkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Caune, pieckārtējais Latvijas rallija čempions Aivis Egle, pieckārtējais Latvijas rallija čempions un divkārtējais Latvijas Rallija kausa ieguvējs Ivars Vasaraudzis, divkārtējs rallija čempions un Baltijas rallija kausa ieguvējs Dans Leščs, Baltijas Rallija kausa ieguvējs un PWRC (Production World Rally Championship) pilots Andis Neikšāns, Latvijas čempions kartingā, autokrosā, rallijkrosā un rallijā Māris Neikšāns, divkārtējais Latvijas rallija čempions Matīss Mežaks, kā arī nemazāk pieredzējušie rallija piloti Ivo Ķilpis un Andris Kaļķis.

 

 

Autokrosu "Rockstar Champions Race" pārstāvēs trīskārtējais Latvijas, divkārtējais Baltijas un Ziemeļeiropas autokrosa čempions, kā arī Latvijas čempions rallijkrosā Jānis Bogdanovičs, Baltijas un trīskārtējais Latvijas čempions autokrosā, Latvijas čempions ziemas autokrosā Aldis Zēbergs, Baltijas un Latvijas čempions autokrosā un Latvijas čempions ziemas autokrosā Ģirts Mūrnieks. Pie autokrosa pārstāvjiem var pieskaitīt arī Latvijas čempionu autokrosā un Ziemeļeiropas čempionu rallijkrosā Ilgoni Krūmiņu.

 

 

Trīs sportisti pārstāvēs autošosejas sacensības, to vidū ir vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempions kartingos, Baltijas, Igaunijas un divkārtējais Latvijas čempions autošosejā Jānis Horeliks, pasaulē pazīstamākais Latvijas formulu pilots, Austrijas un Šveices čempions Haralds Šlegelmilhs un vienīgā meitene "Rockstar Champions Race" dalībnieku vidū un pirmā sieviete, kura ir uzvarējusi kādā no formulu klasēm, Beļģijas čempione Kalīne Štāla.

 

 

Atsevišķus sporta veidus pārstāvēs Latvijas drift vicečempions Ervīns Ērglis, kurš pagājušajā sezonā ar panākumiem ir startējis arī rallijkrosā, kā arī Latvijas čempions motokrosā Mārtiņš Aleksandrovičs un pieredzes bagātais motošosejas pārstāvis Bruno Rožkalns.

 

"Rockstar Champions Race" dalībnieku saraksts1. Mārtiņš Aleksandrovičs (motokross)2. Jānis Bogdanovičs (kross)3. Ivars Caune (rallijs)4. Aivis Egle (rallijs)5. Ervīns Ērglis (drifts/rallijskross)6. Jānis Horeliks (šoseja)7. Andris Kaļķis (rallijs)8. Ilgonis Krūmiņš (rallijkross)9. Ivo Ķilpis (rallijs)10. Dans Leščs (rallijs)11. Matīss Mežaks (rallijs)12. Ģirts Mūrnieks (kross)13. Andis Neikšāns (rallijs)14. Māris Neikšāns (rallijs)15. Bruno Rožkalns (moto šoseja)16. Haralds Šlegelmilhs (šoseja)17. Karlīne Štāla (šoseja)18. Ivars Vasaraudzis (rallijs)19. Aldis Zēbergs (kross)