Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Bronza starptautiskā turnīrā

Sandra Pētersone

2018. gada 8. maijs 08:20

302
 Bronza starptautiskā turnīrā

Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas zēnu basketbola komanda (2007. – 2008. dzimšanas gads) izcīnījusi trešo vietu starptautiskā basketbola turnīrā  “Narva Basket Gallaktic 2018”, kas nesen notika Igaunijas pilsētā Narvā.


Komanda tika izveidota no sporta skolas basketbola treneru Elvja Marksa un Aivara Stankēviča audzēkņiem.

Trīs dienu ilgajā turnīrā smiltenieši aizvadīja pavisam sešas spēles, no tām trijās uzvarēja un trijās zaudēja. Izšķirošā bija spēle par 3. - 4. vietu, kurā Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) komanda uzvarēja ar trīs punktu pārsvaru un izcīnīja bronzas medaļas, informē treneris Elvis Markss.

“Pretinieks bija komanda no Igaunijas, pret kuru spēlējām iepriekšējā dienā un uzvarējām tikai ar divu punktu pārsvaru. Spēlējot pret šo komandu par 3. – 4. vietu, spēles pēdējā minūtē igauņi iemeta bumbu mūsu grozā, un rezultāts bija mīnus viens punkts mums par sliktu. Taču Marks Lakins veiksmīgi pēdējā minūtē realizēja abus soda metienus, un beigās uzvarējām ar triju punktu pārsvaru. Mūsu komandas zēniem pēc tam bija tādas emocijas! Visi saskrēja laukuma centrā, apķērās un skandēja – Latvija, Latvija!” līdzi priecājas E. Markss.

Katrā komandā pēc tās treneru vērtējuma arī tika izraudzīts  turnīra labākais spēlētājs. Smiltenes BJSS komandā šo balvu saņēma Markuss Dāvids Muižarājs, kurš komandā spēlēja aizsardzībā.

Treneris E. Markss uzsver, ka Markusam Dāvidam šīs bija pirmās sacensības, kurās viņš sevi parādīja ļoti labi, sedzot pretinieku labākos spēlētājus un arī veiksmīgi realizējot metienus pretinieku grozā. 

Turnīrā “Narva Basket Gallaktic 2018”, kas notika 2007. - 2008. gadā dzimušajiem zēniem un meitenēm, zēnu grupā sacentās pavisam piecas komandas no Igaunijas, Latvijas un Krievijas.

Ar Narvas sporta skolu Smiltenes BJSS jau agrāk izveidojusies sadarbība. Smiltenieši šogad savlaicīgi saņēma ielūgumu uz turnīru “Narva Basket Gallaktic 2018” un to pieņēma, lai jaunākās grupas spēlētāji iegūtu starptautisku pieredzi.  “Arī mēs, treneri, redzam, pie kā piestrādāt,” piebilst E. Markss. Šis teju jau aizvadītais 2017./2018. mācību gads Elvim ir pirmais basketbola trenera statusā Smiltenes sporta skolā. Paralēli jaunietis studē Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijā, kur iegūst basketbola vecākā trenera un vadītāja sporta jomā kvalifikāciju.

Smiltenes sporta skolā jau tagad un arī vasarā var pieteikties jauni, 2007.– 2011. gados dzimuši audzēkņi, kuri vēlas trenēties basketbolā, informē Smiltenes BJSS direktors Ivars Joksts. Treniņi plānoti jau vasarā. 

Ja jauno audzēkņu būs gana daudz, tad viņiem varēs izveidot divas grupas: atsevišķi 1. - 2. klasei un atsevišķi 3. - 4. klasei (šobrīd 1. - 4. klases skolēni trenējas kopā).