Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Gaujas plostnieku svētkos varēs satikt „100 darbi Latvijai” vēstnešus un laimēt jūras ceļojumu

 Gaujas plostnieku svētkos varēs satikt „100 darbi Latvijai” vēstnešus un laimēt jūras ceļojumu

ZAAO vides iniciatīvas „100 darbi Latvijai” vēstneši turpina savu šī gada ceļojumu pa novadu svētkiem. 19.maijā viņi viesosies Strenčos - XXI Gaujas plostnieku svētkos. Laikā no plkst.9:00 līdz 12:00 Strenču brīvdabas estrādē vēstneši informēs par 100 labajiem vides darbiem Latvijai un piedāvās asināt prātu vides jautājumos. Visi erudīcijas spēles dalībnieki saņems īpašu sēklu paciņu un piedalīsies izlozē par Tallink jūras ceļojumu uz Stokholmu 4 personām. 

Ar mērķi padarīt skaistāku savu apkārtējo vidi un Latviju, saņemtās sēklas jāiesēj puķu kastē, dārzā, pagalmā, ceļmalā, vai kādā citā tām piemērotā vietā. Lai piedalītos izlozē par jūras ceļojumu, līdz 27.maijam iniciatīvas mājas lapā jāpiereģistrē sēklu paciņas numurs. Laimīgais uzvarētājs tiks paziņots 29.maijā. 

Kopumā šajā pavasarī un vasarā „100 darbi Latvijai” vēstneši apmeklē 9 Vidzemes un Latgales puses novadu svētkus. Uzvarētājs tiek izlozēts pēc katriem svētkiem un saņem jūras ceļojumu 4 personām.

Vēstneši šogad jau viesojās Brenguļos, Krimuldā un viņus vēl varēs sastapt:

2. jūnijā – Rūjienas novadā, Saldējuma svētkos

14. jūlijā – Amatas novadā, Zaubes savvaļas kulinārijas festivālā

21. jūlijā – Naukšēnu novadā, Naukšēnu novada svētkos

11. augustā – Rugāju novadā, Rugāju novada svētkos

18. augustā – Salacgrīvas novadā, Ziemeļlivonijas festivālā Ainažos

25. augustā – Burtnieku novadā, Burtnieku ezera svētkos


Vides iniciatīvā “100 darbi Latvijai”, ko par godu Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadei īsteno atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums ZAAO, pieteikti jau vairāk kā 140 dažādi vides labiekārtošanas, izdaiļošanas un izglītības darbi.