Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ozona čempionāts

Māris Stabiņš

2018. gada 16. maijs 11:10

308
Ozona čempionāts

12. maijā Skaistkalnē notika Ozona čempionāts orientēšanās sportā. Vienlaicīgi tas bija arī Latvijas kausa posms  individuālajās distancēs.

Organizatori bija centušies  izveidot distances, kas pārbaudīja  orientēšanās prasmju daudzveidību. Šogad par pasākuma simbolu izraudzīts mazais ērglis, kas ir neliels, bet cēls, asredzīgs un precīzs putns. Šīs īpašības ir noderīgas katram orientieristam. Mazā ērgļa miteklis atrodas netālu no Skaistkalnes kritenēm. Saprotams, ka tuvoties ligzdai neļauj dabas aizsardzības liegums, bet dalībnieki  tāpat jutās kā viesi viņa mežā.

 Elites grupām tika piedāvāta vidējā distance, kurā bija jādemonstrē plašs orientēšanās iemaņu arsenāls, lai tiktu galā ar distanci bez kļūdām. Pārējām grupām bija sagatavotas garās distances ar plašām ceļu variantu izvēlēm un smalku orientēšanos kontrolpunktu rajonos. Sacensību centra tuvumā esošās tūrisma takas atviegloja distances veikšanu mazākajiem dalībniekiem. Laika apstākļi atļāva pat mesties spirdzinošā peldē Latvijas un Lietuvas robežupes Mēmeles ūdeņos, jo sacensību centrs atradās gluži tās krastā.

Tālajā ceļā uz Skaistkalni bija devušies arī Azimuts OK-Sm BJSS sportisti.

Elites grupās no Azimuta sportistiem startēja tikai Laura Savicka. Viņai 4. vieta.

Dubultpanākums grupā S-14 Smiltenes BJSS audzēknēm Agnesei un Andai Jaunmuktānēm izcīnot attiecīgi pirmo un otro vietu. Šajā grupā vēl Madarai Celmai 6. vieta.

Kārtējā uzvara   Kitijai Abulai S-10 grupā. Šajā grupā vēl Marta Morīte 5. vietā un Elīna Bačka 7.vietā. Šī vecuma zēniem 5. vietā Emīls Tarass un 8. vietā Markuss Jānis Pommers. S-12 grupā 7.vieta Anetei Stabiņai.

Trešās vietas izcīnīja Elīna Skopāne S-18 grupā un Renārs Kļaviņš V-14 grupā Renāram izdevās par 4 sekundēm pārspēt Kristeru Lārmani no Gaujienas, kas arī trenējas Smiltenes BJSS. Šī bija daudzskaitlīgākā grupa ar 27 dalībniekiem.

Gaujienas Smiltenes BJSS grupai panākums grupā V-16 kur Austris Kalniņš uzrādīja trešo rezultātu.  Kā arī  Martai Kalniņai grupā S-12 tikai 4 sekundes pietrūka līdz goda pjedestālam.

 

Veterānu grupās S-40 grupā 3. vieta Ievai Godiņai un trešā vieta grupā V-50 Jānim Nullem. Šajā grupā vēl Māris Stabiņš  5. vietā. V-40 grupā 5. vietā Mārtiņš Godiņš un 6. vietā Māris Zeiļuks.