Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Aicinām piedalīties bezmaksas veselības veicināšanas pasākumos

Aicinām piedalīties bezmaksas veselības veicināšanas pasākumos

Smiltenes novadā turpinās  projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” aktivitātes.  Aicinām novada iedzīvotājus aktīvi piedalīties dažādos organizētos bezmaksas veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumos.

Kardiologa Andreja Ērgļa lekcijas par sirds veselību un dzīvotprieku

9. jūnijā plkst. 12.00 Smiltenes kultūras centra kinozālē, Gaujas ielā 1, Smiltenē, notiks bezmaksas lekcija un tikšanās ar kardiologu, Latvijas Universitātes (LU) Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas zinātniskā institūta vadošo pētnieku un Medicīnas fakultātes profesoru Andreju Ērgli.  Lekcijas tēma "Par sirds veselību un dzīvotprieku".

Andrejs Ērglis ir pasaulē atzīts speciālists, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs, Latvijas Kardiologu biedrības prezidents. Prof. Ērglis ir daudz darījis, lai Latvijā ieviestu invazīvās kardioloģijas metodes. Kopā ar savu komandu viņš ir glābis tūkstošiem pacientu, ievērojami samazinot mirstību no sirds asinsvadu slimībām. Viņa vadībā Latvija sirds ārstēšanas jomā kļuvusi par līderi Eiropā. Andrejs Ērglis ir atzīts par “Gada cilvēku medicīnā 2014”. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.  Viņš uzskata, ka Latvijas iedzīvotāji var ne tikai sasniegt, bet arī kvalitatīvi nodzīvot līdz pat 120 gadiem. Lai to panāktu, ir jāievēro veselīgs dzīvesveids, jātrenējas fiziski un garīgi, regulāri jāpārbauda veselība un nepieciešamības gadījumā apzinīgi jāievēro ārstu norādījumi.

Nūjošanas nodarbības trenera vadībā

Nūjošanas nodarbībās varēs apgūt nūjošanas tehniku trenera vadībā un uzlabot vispārējo veselību. Nūjošanas process palīdz zaudēt lieko svaru, samazina sāpes un saspringumu plecu un kakla zonā. Tā ir droša fiziska aktivitāte ar minimālu ievainojumu risku. Ļoti efektīva visu gadu gājuma cilvēkiem, lai uzlabotu kustību spēju.

Nodarbību laiki: Trešdienās - 23. un 30.maijā plkst.19.00,  pulcēšanās vieta pie Pilskalna sarga – Drandu ielas galā. Piektdienās -  18. un 25.maijā  plkst. 10.00 –- pulcēšanās vieta pie Tepera ezera āra trenažieriem. Nodarbības turpināsies līdz oktobra mēnesim: trešdienās plkst.19.00  pie Pilskalna sarga – Drandu ielas galā un piektdienās plkst.10.00 pie Tepera ezera āra trenažieriem. 

 

Vingrošanas nodarbības bērniem fizioterapeita vadībā 

Nodarbību mērķis ir sekmēt bērnu lokanību, veiklību, koordināciju un uzlabot fizisko izturību, apgūt vingrojumus, kas izmantojami ikdienā savas veselības uzlabošanai un mazinātu mazkustīgu dzīvesveidu. Mūsdienās bērniem ir ļoti mazkustīgs dzīvesveids un līdz ar to samazinās fiziskās aktivitātes. Kopā ar neveselīgu uzturu tas rada liekā svara problēmas, kas bieži ir novērojamas bērniem Latvijā. Papildus jāmin arī augšanas un attīstības traucējumi, stājas problēmas, traucēta fiziskā un garīgā attīstība. Informācija un pieteikšanās pēc iepriekšēja pieraksta pie fizioterapeita Didža Lūkina, tālr. 22016482. 

Radošās meistardarbnīcas novada ģimenēm ar bērniem

1.jūnijā plkst. 14.00 aicinām  piedalīties radošās meistardarbnīcās “Ne vien gardi, bet arī veselīgi”, kuras notiks Smiltenes pilsētas bērnu rotaļu laukumā pasākuma “Balta, balta mana sirds” ietvaros. Meistardarbnīcu laikā ģimenes iepazīs gastronomijas pasauli – pārtikas produktus gan fiziski aptaustot un izpētot, gan tos nogaršojot un salīdzinot.   Sadarbībā ar Smiltenes tehnikuma skolotājiem un audzēkņiem notiks praktiskas nodarbības – būs iespēja kopā gatavot veselīgas uzkodas un uzzināt jaunas idejas dažādu našķu pagatavošanai.