Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Basketbols: Smiltenietēm bronza starptautiskā turnīrā

Sandra Pētersone

2018. gada 7. jūnijs 07:44

303
Basketbols: Smiltenietēm bronza starptautiskā turnīrā

Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) meiteņu  komanda maija nogalē izcīnījusi 3. vietu U-12 vecuma grupā starptautiskā jauniešu basketbola turnīrā “Lampe Challenge”, kas notika Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Komandas treneris Dzintars Ziediņš informē, ka šogad turnīrā piedalījās vairāk nekā 100  komandu – gan zēnu, gan meiteņu – no astoņām valstīm, sacenšoties dažādās vecuma grupās.


U-12 vecuma grupā (2006.-2007. dzimšanas gads) meitenēm sacentās basketbolistes no  Igaunijas, Zviedrijas un Latvijas. Latviju pārstāvēja Smiltenes BJSS un Ogres sporta skolas komandas.


Vispirms komandas noskaidroja spēku samēru divās apakšgrupās. Dz. Ziediņš uzsver, ka apakšgrupā ļoti svarīga ir katra spēle, - ja savā apakšgrupā komanda izcīna 1. vietu, tad tālāk  spēlē par uzvaru turnīrā, sacenšoties ar otras apakšgrupas labāko komandu. 
Smiltenes BJSS meiteņu komanda savā apakšgrupā no četrām komandām ierindojās 2. vietā. “Tāpēc tālāk varējām cīnīties tikai par 3. vietu, sacenšoties ar otrās apakšgrupas 2. vietas ieguvēju. Savā apakšgrupā divas spēles uzvarējām, bet vienu ar dažiem punktiem zaudējām spēcīgai komandai no Igaunijas, kura vēlāk uzvarēja finālā,” stāsta treneris. 


Spēlē par 3. vietu turnīrā kopumā Smiltenes BJSS meiteņu komandas pretiniece bija viena no Zviedrijas komandām, kuru Smiltenes novada jaunās basketbolistes pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 30:11.


Dz. Ziediņš piebilst, ka šāds starptautisks turnīrs, kurā viņa trenētās audzēknes piedalās jau otro gadu pēc kārtas, dod vērtīgu sacensību pieredzi, piedevām meitenes gūst jaunus iespaidus un redz pasauli. “Paldies visiem mūsu komandas atbalstītājiem!” komandas vārdā pateicas treneris.
Tagad komandai ir neliels brīvlaiks, bet jau šā mēneša sākumā atsāksies treniņi, kurā basketbolistes gatavosies jaunajai sezonai.