Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Aizvadīts 2018.gada Pavasara Optimists

	Aizvadīts 2018.gada Pavasara Optimists

Ir aizvadīts 2018.gada Pavasara Optimists, un vakar Valkas pilsētas kultūras namā tika apbalvoti arī viss ātrākie dalībnieki savās grupās.

Optimists ir nenoliedzami lielākais skriešanas seriāls Valkas novadā un arī tuvējos novados, to arī apliecina šī gada dati – sešās kārtās kopā reģistrēti 2102 starti, vidēji tas nozīmē 350 starti katrā kārtā. Statisku gan nedaudz pabojā jau iesākušais vasaras brīvlaiks un ar to saistītās svinības, bet kopumā tas ir ļoti iespaidīgs skaitlis. Kopā reģistrēti 561 skrējēji un nūjotāji.

Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties mājaslapā www.valka.lv sadaļā “Sports, Rezultāti un nolikumi” 2018. gadam.

“Pēdējos gados ir ļoti audzis ģimeņu skaits, kas aktīvi piedalās Optimistā ar mērķi uzlabot savu veselību un arī saņemt kādu našķi par to”, informē Valkas novada domes Sporta un jaunatnes daļas vadītājs Raivis Graņics..

“Pateicamies par sadarbību Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas pedagogiem kā arī Ērģemes pamatskolas pedagogiem, kas katru ceturtdiena ierodas ar paprāvu bariņu Ērģemes izglītojamajiem jauniešiem startēt Optimistā. Jāsaka, ka mūsu meža takas arī pēdējā laikā ļoti iecienījuši kaimiņi no Valgas, par ko mums, protams, tikai prieks” – tā R.Graņics

Optimistā tiek realizēts projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Valkas novadā”. Īpašs paldies SIA “Oļupe” un SIA “Rīgas dzirnavnieks”, kā arī Latvijas tautas sporta asociācijai un viņu rīkotajam pasākumam “Veselības nedēļa”, kurā šogad iekļauta arī Optimista 6.kārtu.

Optimista Rudens sezona sāksies 6. septembrī un atgādinām, ka visi kas startējuši vismaz 5. Optimista Rudens un Pavasara kārtās piedalīsies izlozē, kuras galvenā balva ir velosipēds.