Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ciemos zemnieku sētā “Ielīcas”, kur tapa leģendārā filma "Pūt, vējiņi"

Amanda Cerbule

2018. gada 19. jūnijs 00:00

3255
Ciemos zemnieku sētā “Ielīcas”, kur tapa leģendārā filma "Pūt, vējiņi"

Zemnieku sēta “Ielīcas” atrodas Valkas–Smiltenes šosejas malā. “Ielīcas” ir kultūras vēstures piemineklis, kas ir populārs ar to, ka šajā vietā uzņemta latviešu filma “Pūt, vējiņi”. Ēkas, kas atrodas zemnieku sētā, ir celtas XVIII gadsimta otrajā pusē un atspoguļo vairāku gadu simtu senu latviešu tautas celtniecības attīstības procesu. 


Šeit laiku pa laikam tiek rīkoti pasākumi latviskās noskaņās, kuros piedalās kori un deju kolektīvi no tuvējām pilsētām un ciemiem, kā arī citi pašdarbnieki. Tiek rīkoti arī brīvdabas teātra uzvedumi un latviskas ballītes. “Ielīcās” iespējams noīrēt telts vietu vai naktsmītnes divistabu dzīvojamā ēkā, kur katrā istabā ir divas vietas. 


Zemnieku sētā “Ielīcas” atrodas dzīvojamā māja, pirts ar vaļinieku istabiņu, trīs klētis, kūts, pūne, stallis ar telpām lopbarībai, rija, ratnīca, pagrabs. 

Fotostāstā iespējams aplūkot, kā vasaras sezonā tiek labiekārtota un uzturēta zemnieku sēta. 

Visapkārt plaukstot krāšņiem ziediem, smaržojot pēc nesen pļautas zāles, meža un blakus esošā zemes ceļa, “Ielīcas” ir gatavas vasaras sezonai – uzņemt jaunus pasākumus un atpūtniekus.