Ziemellatvija.lv ARHĪVS

FOTO: Smiltenē rada piesātinātus un sirsnīgus Līgo svētkus sirmgalvjiem

Santa Sinka

2018. gada 21. jūnijs 19:52

42085
FOTO:  Smiltenē rada piesātinātus un sirsnīgus Līgo svētkus sirmgalvjiem

Ceturtdien, 21. jūnijā, SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Sociālās nodaļas iemītniekiem iestādes darbinieki, draugi – cilvēki ar dāsnu sirdi radīja Līgo svētku noskaņu. Pirmo gadu šis pasākums notika ārā, kas sirmgalvjiem ļāva pilnīgāk izjust Vasaras saulgriežu burvību.

Par muzikālu noskaņu gādāja Grundzāles sieviešu vokālais ansamblis “Prieks, kur tu rodies?!”, kura sastāvu šoreiz papildināja smilteniete Rita Rozīte. Līdzās bija arī Sociālās nodaļas iemītnieku uzticīgās un allaž labestīgās pirmsskolas skolotājas Gunta Mežule un Inguna Slapjuma.

“Kopā ar bērnudārza “Pīlādzītis” audzēkņiem jau gadiem Ziemassvētkos un Lieldienās dodamies uz pansionātu iepriecināt tā iemītniekus. Jāņu laikā mums izveidojusies brīnišķīga sadarbība ar dziedošajām meitenēm. Pateicoties dāsniem un labiem cilvēkiem, šodien papildus svētku noskaņu varējām radīt sagādājot meijas un cienājot seniorus ar gardiem pīrādziņiem un īstu Jāņu sieru,” stāsta G. Mežule, kura ikreiz viesojoties pansionātā jūtas aizkustināta. Savukārt slimnīcas personāls bija sarūpējis kvasu un grilētu gaļu.

Viņa piebilst, ka noveco miesa, bet ne prāts, domas un sirds. Saviļņojoši bija noraudzīties, kā nodaļas iemītnieki dejo, priecājas un, kā svētkos līdzdarbojās arī SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” valdes loceklis Didzis Lūkins.

Iestādes sociālā darbiniece Anita Bušmane atklāj, ka pēc lustīgās sadziedāšanās, dejošanas un sarunām Sociālās nodaļas iemītnieki izjutuši pacilājumu par viņiem veltīto laiku un Līgo svētku noskaņu.

Pasākuma noslēgumā ar ozolapu vainagiem tika sveikti visi trīs nodaļā mītošie Jāņi un Sociālās nodaļas darbiniece Līga.