Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Svētdien Tepera trasē pirmo reizi viesosies supersprints

Santa Sinka

2009. gada 11. septembris 10:13

1329
Svētdien Tepera trasē pirmo reizi viesosies supersprints

Svētdien sporta un atpūtas kompleksā „Teperis" teju 115 dalībnieki startēs 2009. gada kausa izcīņā rallija supersprintā ceturtajā posmā. Bez maksas sacensības varēs vērot ikviens interesents, tikai jāievēro būs drošība.

 

Tehniskā sporta kluba „Smiltene" valdes priekšsēdētājs Vairis Tralla informē, ka mūsu pusē vēl nebijušās sacensības skatītāji varēs vērot bez maksas. Supersprints pat būšot interesantāks kā rallijs no tāda viedokļa, ka rallijā ir dopi, uz kuriem jāskraida, bet te viss notiks uz vietas. Būšot interesanti, jo supersprinta trase būs apvienotā kartinga un autokrosa trase (kopā aptuveni divarpus kilometru gara).

 

Darbu pirms sacensībām netrūkstCeturtdien Tepera trasē viesojās Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretārs Andris Berķis. Abi kopā ar V. Trallu sprieda par gaidāmajām sacīkstēm un atzīmēja supersprinta trases kontūras, lai varētu ķerties klāt lielākajiem darbiem.

 

 

„Krosa trasē jāliek ātruma slāpētāji, jo sacensībās piedalīsies gan ielas, gan sporta automašīnas. Jāveido savienojums starp abām trasēm, jo pāreja notiks pa lielo asfaltēto laukumu. Darba netrūkst," stāsta trases saimnieks.

 

Sacensību sākums 13. septembrī būs pulksten 10.30. Tās ilgs aptuveni līdz 15.45 un tad jau pēc nepilnām 15 minūtēm ieplānota labāko apbalvošana.

 

Atceries par drošību!Skatītāji uz sporta kompleksu var doties gan kājām, gan braucot. Atšķirībā, piemēram, no autokrosa, šajās sacīkstēs kārtība būs cita. To der ievērot. „Tiem, kuri nāk kājām no pilsētas gar Tepera ezeru, vajadzētu doties gar stadionu un tad iziet uz koplietošanas ceļu. Tas ved gar trasēm. Nekādā gadījumā nevajadzētu šķērsot taciņu gar ezera malu, jo gar to vedīs trase un vieta var būt bīstama garāmgājējiem, stāsta V. Tralla.

 

Tālāk ar mašīnu jādodas pa koplietošanas ceļu gar trasēm līdz pēdējiem iebraukšanas vārtiem (atrodas pirms meža). Ar automašīnām droši var braukt iekšā, noparkoties un izvēlēties sev tīkamākās skatītāju vietas. Vairis kā labāko skatītāju vietu iesaka tribīnes, kas atrodas turpat netālu, jo no tām varēšot pārredzēt visu supersprinta trasi. Tik jāatceras - pa trasi skatītājiem pārvietoties aizliegts.

 

Cīņa un azarts neizpaliksIr skaidrs, ka svētdien supersprintā startēs 114 dalībnieki. Tas nav maz. Apstiprināto dalībnieku sarakstos redzams arī viens igaunis. Starp citu, šogad pirmo reizi autosporta pasākumā kā dalībnieks būs pats Tepera trases saimnieks Vairis.

 

 

 Par to, lai viņš varētu startēt supersprintā VAZ Open klasē, parūpējās dēls Edgars. „Edgars saskrūvēja mašīnu. Viņš grib, lai piedalos ne tik daudz cīņas dēļ, bet, lai izjustu trasi. Jā, varēšu novērtēt arī padarīto darbu," tā V. Tralla. Atšķirībā no Vaira, citiem dalībniekiem ir svarīga uzvaras garša, jo pēc diviem posmiem būs skaidrs, kurš tad kurā klasē būs labākais šogad.

 

 Mūsējie startēs šādās klasēs

1600+ klasē:

Armands Baškers, Gatis Ģērmanis, Elvijs Haks4WD:

Māris Zālītis, Jevgenijs Švabs, Jānis Aleksejevs, Raimonds Kalniņš, Jānis Palms2WD Open:

Jānis AleksejevsVAZ Open:

Edgars Tralla, Ainārs Poikāns, Vairis Tralla