Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Eiropas Jauniešu čempionātā orientēšanās sportā startē arī smiltenieši

Māris Stabiņš

2018. gada 3. jūlijs 08:06

810
Eiropas Jauniešu čempionātā orientēšanās sportā startē arī smiltenieši

Smiltenes BJSS audzēkne Agnija Caune garajā distancē izcīna 9. vietu.

Pagājušās nedēļas nogalē, no 28. jūnija līdz 1. jūlijam, Bulgārija uzņēma 2018. gada Eiropas jauniešu čempionātu, uz kurieni devās arī Latvijas jauniešu izlase 16 sportistu sastāvā. 


Čempionāts norisinājās Bulgārijas provincē Veļiko Tarnovo, kur jaunos orientieristus sagaidīja kalnaini un fiziski izaicinoši, tomēr orientēšanās ziņā latviešiem diezgan piemēroti apvidi ar vietām apgrūtinātu redzamību un caurejamību. 


Sacensības piektdien sākās ar sprinta distanci, sestdien tika noskaidroti spēcīgākie garajā distancē, bet svētdien stafetē.


Latvijas izlase čempionātā piedalījās pilnā - 16 sportistu - sastāvā, kurus pavadīja  treneri Baiba Smila, Henrijs Freimanis, Atis Heinols un fizioterapeite Liene Leske:


Uz Bulgāriju Latvijas jauniešu izlases sastāvā devās arī Smiltenes BJSS audzēkne un Azimuts OK sportiste grundzāliete Agnija Caune.


Agnijai Caunei W-18 grupā veiksmīgākais starts garajā distancē 9. vieta 92 dalībnieču konkurencē.


 Agnija distanci iesāka veiksmīgi jau trešajā kontrolpunktā izvirzoties vadībā. Arī pēc ceturtā kontrolpunkta Agnijai labākais rezultāts. Tad sekoja garais etaps uz piekto kontrolpunktu, pēc kura Agnijai astoņpadsmitais rezultāts.  Agnija turpināja veiksmīgi līdz desmitajam kontrolpunktam atgriežoties TOP 6. Šo vietu līdz finišam gan saglabāt neizdevās finišējot devītajā vietā.


Sprintā Agnijai 47. vieta 92 dalībnieču konkurencē.