Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valgas mēbeļu kombinātā gaidāmas izmaiņas

Inga Karpova

2018. gada 31. jūlijs 12:01

740
Valgas mēbeļu kombinātā gaidāmas izmaiņas

Pavasara pusē jau rakstījām, ka vienā no Valgas lielākajiem ražošanas uzņēmumiem – mēbeļu kombinātā “Gomab Mööbel” – , kurā strādā arī latvieši, mainījās īpašnieki. Jaunais īpašnieks pēc tautības ir šveicietis, bet dzīvo Somijā. Viņa pārstāvis Peters Kooms igauņu žurnālistiem stāstījis, ka uzņēmums tiek pārstrukturēts. Gaidāms, ka vairāki darbinieki tiks atlaisti un vietā meklēti savas jomas profesionāļi. Taču šādus zinošus darbiniekus ir diezgan sarežģīti atrast. J. Raps zina stāstīt, ka no Valgas uz Tartu pārcēlies uzņēmums, kurš ražoja logus. Pārcelšanās iemesls bija tas, ka uz vietas nevarēja atrast atbilstošus darbiniekus. 

Mēbeļu kombinātā vairs nestrādās arī apkopējas, jo ir nolemts izmantot profesionālas firmas pakalpojumus. J. Raps atzīst, ka Igaunijā tas ir ļoti populāri, ka biroju, iestāžu un uzņēmumu telpas uzkopj profesionāļi. Šo pakalpojumu izmanto arī igauņu kolēģi redakcijā.  

Turklāt mēbeļu kombināta īpašnieks nolēmis veidot jaunu šūšanas cehu, jo ir neekonomiski apsaimniekot neizmantotas telpas. Valgas mēbeļu kombināta platība ir 30 tūkstoši kvadrātmetru, bet salīdzinoši daudz telpu stāv tukšas. J. Raps lēš, ka uzņēmuma īpašnieku maiņa tik tiešām ražotnē ieviesīs būtiskas pārmaiņas. Vai tas būs uz labu, rādīs laiks.