Ziemellatvija.lv ARHĪVS

LRA rindās profesionāļi un pašvaldību pārstāvji

Valdis Verners

2018. gada 1. augusts 16:32

91
LRA rindās profesionāļi un pašvaldību pārstāvji

Partiju apvienība “Latvijas Reģionu Apvienība” (LRA) šodien plkst.12.00 Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedz savus deputātu kandidātu sarakstus 13.Saeimas vēlēšanām. Starp 115 deputātu kandidātiem ir pieredzējuši politiķi, kuri sevi pierādījuši Saeimā un Latvijas pašvaldībās, lielākā daļa, vairāk par 50% ir dažādu nozaru profesionāļi, kuri Saeimas vēlēšanās kandidē pirmo reizi. Vairāk nekā 90% LRA deputātu kandidātu ir ar augstāko izglītību.

LRA vienmēr ir uzsvērusi, ka Latvijas politikā ir nepieciešama paaudžu maiņa, iesaistot tajā jaunus cilvēkus – gan gados jaunus, gan pieredzējušus nozaru speciālistus, kuriem šis būs pirmais solis politikas virzienā. Viņi spēj piedāvāt jaunu redzējumu par mūsu valsts attīstību, kas sakņojas pašu pieredzē. 

Partiju apvienības priekšrocība ir − plaša pārstāvniecība pašvaldībās. Tāpēc LRA sarakstos ir vairāk nekā 25 Latvijas pašvaldību vadītāji vai deputāti, piemēram, Guntis Gladkins – Rūjienas novada pašvaldības priekšsēdētājs, Liepājas vicemērs Ģirts Kronbergs, Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis, Jēkabpils domes deputāts un autosportists Mārtiņš Svilis, Kandavas domes riekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule, Kārsavas novada pašvaldības izpilddirektors Toms Vorkals un daudzi citi.

Nellija Kleinberga, LRA valdes priekšsēdētāja: “Veidojot sarakstus, domājām par to, lai tajos tiktu pārstāvēts pēc iespējas plašāks dažādu nozaru loks, lai varam galvot par katra cilvēka godaprātu un vēlmi strādāt Latvijas labā nākamos četru gadus un vēl pēc tam. Mūsu mērķis − piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem kvalitatīvu un drošu izvēli 13.Saeimas vēlēšanās. Tieši tāpēc LRA sarakstos atradīsiet ļoti daudz cilvēku, kuri ar savu labo reputāciju ir izpelnījušies sabiedrības uzticību. Piemēram, sarakstos ir vairāki atpazīstami ārsti − Latvijas ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, ģimenes ārsts Māris Nātra, kurš aktīvi iestājās pret e-veselības ieviešanu. Ir arī spēcīgs juristu sastāvs – tādu mums ir sešpadsmit. Nozares spilgtākie pārstāvji ir, piemēram, starptautisko tiesību doktors, Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes prodekāns Jānis Grasis, tiesību doktors, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas un Biznesa augstskolas “Turība” pasniedzējs Jānis Rušenieks, mūsu Rīgas saraksta līdere Ieva Brante, pasniedzējs Rīgas Juridiskajā augstskolā Jānis Ābols un citi. Esam uzrunājuši arī vairākus ekonomistus par startu LRA sarakstos, ļoti labi apzinoties, ka valsts ekonomiskā situācija būs prioritāra turpmākajos gados. Mums ir arī spēcīgs izglītības darbinieku sastāvs, kuriem ir savs redzējums par Latvijas izglītības sistēmas sakārtošanu.”

Visos piecos sarakstos kopā LRA pārstāv 17 ekonomisti, starp tiem arī Aivars Veiss, bijušais Valsts kases vadītājs, šobrīd uzņēmējs. Sarakstos nav mazums inženierzinātnes lauka pārstāvju, tostarp arī labi zināmais tehnisko zinātņu doktors, LLU MF Pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs Jānis Mārciņš. Izglītības nozari pārstāv 12 cilvēki, arī Airisa Šteinberga – psiholoģijas doktore, RTU Humanitārā institūta Inženierpedagoģijas un psiholoģijas katedras asociētā profesore. Nevar aizmirst par radošo profesiju pārstāvjiem – LRA sarakstos ir vairāki cilvēki, kas dzimuši ar mūziku sirdī, piemēram, Māris Žigats, grupas “Pienvedēja piedzīvojumi” līderis, kā arī Guntis Rasims, grupas “Bez PVN” grupas dalībnieks.

“Noteikti gribētu pieminēt arī tādus cilvēkus kā Māris Trankalis, SIA “Brīvais Vilnis” izpilddirektors; Viesturs Reinfelds, Lauku atbalsta dienesta Zemgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs; Andrejs Ņilovs, restorānu tīkla “Double Coffee” īpašnieks; Edijs Pipars, lielas labdarības organizācijas "Palīdzēsim viens otram" vadītājs; Aigars Evardsons, Policijas koledžas izveidotājs un bijušais vadītājs, pulkvedis un jurists. Viņi ir zinoši cilvēki, kuri ir atzīti jomās, ko pārstāv, tāpēc ir ļoti vērtīgs pienesums LRAsarakstiem, bagātinot tos ar pieredzi,” uzsver N.Kleinberga.

Jaunākais kandidāts LRA sarakstā ir 21 gadu vecs, savukārt pieredzes bagātākais ir 74 gadus vecs. Kopumā līdz 30 gadu vecumam LRA sarakstos startē 11 deputātu kandidāti, savukārt 47,9% deputātu kandidātu ir vecumā no 31 līdz 50 gadiem.

LRA sarakstu līderi:

VIDZEME

1. Edvards Smiltēns, LRA valdes loceklis un ministru prezidenta amata kandidāts

2. Arvīds Platpers, 12 Saeimas deputāts, kordiriģents

3. Varis Krūmiņš, 12.Saeimas deputāts, basketbola treneris

KURZEME

1. Nellija Kleinberga, 12. Saeimas deputāte, LRA valdes priekšsēdētāja un Saeimas frakcijas vadītāja

2. Ģirts Kronbergs, Liepājas pilsētas vicemērs

3. Māris Dadzis, Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks

RĪGA

1. Ieva Brante, juriste

2. Sarmīte Veide, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja

3. Mārtiņš Šics, 12. Saeimas deputāts

LATGALE

1. Juris Viļums, 12. Saeimas deputāts

2. Juris Vucāns, Preiļu novada domes deputāts

3. Silvija Šimfa, 12. Saeimas deputāte

ZEMGALE

1. Inga Bite, 12. Saeimas deputāte

2. Rihards Melgailis, 12.Saeimas deputāts, ilggadējais Vecumnieku novada domes vadītājs

3. Mārtiņš Svilis, Jēkabpils domes deputāts