Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas ģimenes ārsts mērķē uz Saeimas deputāta krēslu

Inga Karpova

2018. gada 2. augusts 11:39

227
Valkas ģimenes ārsts mērķē uz Saeimas deputāta krēslu

Aizvadītajā nedēļā Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis paziņoja, ka nekandidēs gaidāmajās 13. Saeimas vēlēšanās. Viņam piedāvāts 1. kārtas numurs Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā no Latvijas Reģionu apvienības, bet V. A. Krauklis paliks Valkā. Savukārt šonedēļ Valkā pazīstamais ģimenes ārsts Māris Nātra sociālajos tīklos paziņoja, ka kandidēs vēlēšanās ar 26. kārtas numuru Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā. Viņš pārstāvēs Latvijas Reģionu apvienību.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 13 Saeimas vēlēšanām sākās 18. jūlijā un ilgs līdz 7. augustam. 

Tie, kuri aktīvi lieto sociālos tīklus, noteikti būs pamanījuši, ka M. Nātra ir viens no aktīvākajiem komentētājiem. Viņš daudz analizē un izsaka kritisku viedokli par notiekošo veselības nozarē un valsts piešķirto finansējumu medicīnas aprūpei. Turklāt M. Nātra nebaidās nostāties opozīcijā veselības ministrei Andai Čakšai. Viņš bija viens no pirmajiem Latvijā, kurš atklāti kritizēja Veselības ministrijas izstrādāto e-veselības darbību.

Izlasot M. Nātras paziņojumu par vēlmi kandidēt rudenī notiekošajās vēlēšanās, viņam tiek uzdots jautājums: “Kas ārstēs valcēniešus?”

M. Nātra atbild: “Balvu ģimenes ārste Līga Kozlovska, kurai ir viena no lielākajām ģimenes ārsta praksēm Latvijā, paspēj sekmīgi strādāt Saeimā, vadīt Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju un joprojām būt lieliska daktere saviem pacientiem. Tā ir darba organizācija.”

M. Nātra “Ziemeļlatvijai” atzina, ka viņu kā iespējamo deputāta kandidātu uzrunājis V. A. Krauklis. Viņš uzskata, ka Saeimā ir jābūt ne tikai kādam, kurš pārstāvēs Valkas novada intereses, bet arī aktīvi strādājošam ģimenes ārstam. Viņš atbalsta novada domes priekšsēdētāja lēmumu nekandidēt vēlēšanās, jo novadā neesot neviena cita piemērota kandidāta, kas varētu aizstāt V. A. Kraukli. Viņam kā valcēnietim būtu žēl, ja V. A. Krauklis aizietu no darba pašvaldībā.  

M. Nātra izpētījis, ka 12. Saeimā strādā četri pieci aktīvi praktizējoši ģimenes ārsti.

“Kurš vislabāk pārzina pašlaik notiekošo veselības aprūpē un zina par pacientu problēmām? Tie ir lauku ģimenes ārsti. Pašlaik priekšvēlēšanu laikā veselības nozare saņem naudas injekcijas, bet tas ir īslaicīgs process. Latvijā stāvoklis veselības aprūpē ir kritisks,” uzsver ģimenes ārsts.  

Centrālā vēlēšanu komisija informē, ka 13. Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 6. oktobrī. Vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 līdz 20. Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. Saeimas vēlēšanās vēlētāji drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs, bet par dalību vēlēšanās vēlētājam pasē izdara īpašu atzīmi – spiedogu. Savukārt vēlētājiem, kuru rīcībā ir tikai personas apliecība (ID karte), bet nav derīgas pases, no 24. septembra līdz 5. oktobrim tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība, jāizņem vēlētāja apliecība.