Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valcēnieši aktīvi iesaistās politikā

Inga Karpova

2018. gada 2. augusts 11:47

252
Valcēnieši aktīvi iesaistās politikā

Aizvadītajā nedēļā Valkas ģimenes ārsts Māris Nātra nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš kandidēs 13. Saeimas vēlēšanās ar 26. kārtas numuru Vidzemes vēlēšanu apgabala deputātu kandidātu sarakstā no Latvijas Reģionu apvienības. Drīz pēc tam sociālajos tīklos parādījās ziņa no valcēnietes Alitas Plūksnas, kura arī piekritusi startēt Saeimas vēlēšanās, pārstāvot Nacionālo apvienību “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

A. Plūksna ar 25. kārtas numuru startēs Vidzemes vēlēšanu apgabala deputātu kandidātu sarakstā. Pašlaik viņa strādā Valkas vietējā ražotnē   SIA “efn Nord”, kur ražo detaļas un piederumus mehāniskajiem transportlīdzekļiem.

“Piedalīšanās Saeimas vēlēšanās – tas man būs jauns izaicinājums un iespaidi un jaunu zināšanu apgūšana, kā arī iziešana no savas komforta zonas,” apgalvo A. Plūksna.  

“Ziemeļlatvija” atgādina, ka A. Plūksna piedalījās arī 2017. gada 3. jūnija pašvaldības vēlēšanās no Nacionālās apvienības saraksta, kura priekšgalā bija Valkas novada domes deputāts Aivars Sjademe. A. Plūksnai bija 14. kārtas numurs, bet vēlēšanu rezultātā viņa pakāpās uz augšu par vienu pozīciju. Centrālās vēlēšanu komisijas dati liecina, ka vietējie vēlētāji par A. Plūksnu atdeva 561 balsi, pievilka 50 plusus un izdarīja 87 svītrojumus.

“Ziemeļlatvija” lūdza komentāru nacionāļu līderim novadā A. Sjademem par A. Plūksnas vēlmi iet lielajā politikā.  

“Jaunajiem ir jādod ceļš, lai strādā. Es Saeimas vēlēšanās nekandidēšu, jo man vēlētāji uzticējās un ievēlēja par Valkas novada domes deputātu. Es nepievilšu savus vēlētājus un turpināšu darbu pašvaldībā,” uzsver A. Sjademe.

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” savus deputātu kandidātu sarakstus vēl nav iesniegusi.

“Ziemeļlatvija” atgādina, ka sarakstus var iesniegt līdz 7. augustam. “Ziemeļlatvija” nav pamanījusi, ka publiskā telpā kāds smiltenietis vai strencēnietis būtu nācis klajā, ka kandidēs uz Saeimu.