Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ķēniņa Tālivalža svētki “TRIKĀTAI 810”

Ieva Putniņa

2018. gada 6. augusts 11:16

313
Ķēniņa Tālivalža svētki “TRIKĀTAI 810”

10. un 11. augustā Trikātā notiks Ķēniņa Tālivalža svētki “Trikātai 810”. Divu dienu garumā tiks cildināts Trikātas un Ķēniņa Tālivalža vārds ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm visai ģimenei.

Pirmās dienas vakarā ikvienam interesantam būs iespēja aplūkot foto izstādi un iepazīties ar vēsturnieku atskatu Trikātas senatnē, kā arī plkst. 20:00 baudīt Trikātas pagasta etno mūzikas grupas “Vairogi” koncertu.

Svinības sestdien sāksies jau no paša rīta ar Trikātas sporta spēlēm un sabiedrības “Rona” kausa izcīņu volejbolā. No plkst. 12:00 būs pieejamas piepūšamās atrakcijas, šaušana ar loku un citas aktivitātes. Plkst. 15:00 pie saieta nama “Depo” notiks svētku atklāšana, pēc kuras ikviens ir laipni aicināts uz tematiskām aktivitātēm, kā spēka skrējiens “Tālivalža taka”, amatnieku paraugdemonstrējumi un izjādes ar zirgiem. 11.augustā plkst. 19:00, Trikātas pilskalna estrādē, notiks Ķēniņa Tālivalža svētku “Trikātai 810” noslēguma koncerts “Cauri gadsimtiem”. Pasākuma noslēgumā pēc koncerta notiks simtgades zaļumballe ar grupu “Zeļļi”.

Ķēniņa Tālivalža svētku “Trikātai 810” noslēguma koncertā sākumā uzstāsies vīru kopa “Vilki”, kam sekos latviešu šlāgermūzikas apvienības “Zaļā galma kapella” uzstāšanās. Koncerta otrajā pusē skatītājus priecēs latviešu roka grupa “Līvi” ar savu akustisko koncertprogrammu. Koncerta biļešu cena iepriekšpārdošanā ir 6.00 EUR, un tās ir iespējams iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs, www.bilesuparadize.lv, kā arī pašvaldības pagastu pārvaldēs, Brenguļos un Trikātā, un administratīvajā centrā Mūrmuižā. Pasākuma dienā ieejas biļešu cena būs 8.00 EUR (pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas). Pārējās pasākuma aktivitātes ir bez maksas.