Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Jaunumi aiz robežas

Inga Karpova

2018. gada 5. augusts 11:35

119
Jaunumi aiz robežas

Šonedēļ igauņu laikraksts “Lõuna-Eesti Postimees” raksta par diviem svarīgiem notikumiem – festivālu “Augusta zvaigznes Valgā” un jaunā tenisa centra būvniecību. Par to “Ziemeļlatvijai” stāsta kaimiņu laikraksta redaktors Jāns Raps

Ar festivālu atklās
Valgas galveno laukumu
Beidzot Valgas pagasta vadība sabiedrībai paziņojusi, ka jaunizveidotā Valgas centrālā laukuma svinīgais atklāšanas pasākums notiks trešdien, 22. augustā, pulksten 18. Atklāšana būs noslēguma pasākums festivālam “Augusta zvaigznes Valgā”. Tas sāksies svētdien, 19. augustā, pulksten 20 ar latviešu grupas “DaGamba” koncertu “LudvigVanRammstein”. Pirmdien, 20. augustā, būs klasiskās mūzikas koncerts, 21. augustā – vietējo rokgrupu uzstāšanās uz brīvās skatuves, bet 22. augustā – festivāla noslēgums, kurā uzstāsies vairāki Igaunijā populāri skatuves mākslinieki, tostarp Teniss Megi. Pasākumā piedalīsies arī augstas luterāņu baznīcas amatpersonas, kas dos svētību jaunajam laukumam. Būs arī vēl citi interesanti notikumi. Piemēram, lielizmēra Igaunijas valsts karoga pacelšana debesīs. To darīs helikopters.

Valgā taps tenisa centrs
Valgas pagasta vadība Igaunijas Tenisa federācijai uz 99 gadiem piešķīrusi lietošanā zemi, kur līdz šim vasarā darbojās Tivoli parks. Šajā vietā iecerēts izveidot tenisa centru ar vairākiem kortiem. J. Raps norāda, ka Valkā ir pludmales volejbola centrs, bet Valgā – būs tenisa centrs.

Būs koncerts upes ielokā
Nākamajā piektdienā, 10. augustā, pulksten 20 Pedeles upes pussalā notiks  “Koncerts upes ielokā”. Pasākumā, kurā uzstāsies vairāki Igaunijā populāri  mūziķi un Igaunijas bruņoto spēku orķestris, uz skatuves kāps arī Baltijas valstīs populārais latviešu popmūziķis Lauris Reiniks. Uz pasākumu ir jāiegādājas ieejas biļetes.