Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Nacionālā apvienība iesniedz vēlēšanu sarakstus CVK

Dace Kalniņa

2018. gada 3. augusts 10:41

132
Nacionālā apvienība iesniedz vēlēšanu sarakstus CVK

Nacionālā apvienība (NA) pieteikusies šo piektdien plkst. 19.00 Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegt deputātu kandidātu sarakstus un partijas 4000 zīmju programmu. 


NA programmas mērķis ir skaidri definēts, tas vienmēr ir bijis un būs latviska Latvija. Partija turpinās uzsākto politiku pārejai uz mācībām valsts valodā visos izglītības līmeņos, sākot ar bērnudārzu. 


Šo vēlēšanu būtiskākais jautājums ir nepieļaut prokrievisko spēku nonākšanu valdībā – šis uzdevums ir izvirzīts arī programmā. Katra balss par NA samazina prokremlisko spēku iespējas nonākšanai pie reālas valsts varas.


NA līderi Rīgas vēlēšanu apgabala sarakstā ir kultūras ministre Dace Melbārde, Saeimas deputāti Rihards Kols un Ritvars Jansons.


Vidzemes saraksta augšgalā atradīsies NA priekšsēdētājs un Saeimas deputāts Raivis Dzintars, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas deputāts Jānis Dombrava.


Zemgales lokomotīves būs Saeimas deputāti Edvīns Šnore, Imants Parādnieks un In-guna Rībena.


Ar Kurzemes saraksta pirmo numuru startēs Talsu novada domes deputāte Ilze Indriksone, bet aiz viņas - Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule un uzņēmējs, kultūrvietas “Kursas Putni” dibinātājs Artūrs Butāns.


Īpašu nozīmīgumu NA programmā piešķir Latgalei, uzsverot, ka latgaliskais ir latvis-kais. Latgalisko vērtību izkopšanu paredzēts noteikt par vienu no jaunās simtgades prioritātēm. Tādēļ Latgales saraksta līderi būs Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks, Saeimas deputāte Inese Laizāne un mūziķis, grupas "Dabasu Durovys" līderis, interešu izglītības pedagogs, televīzijas un radio raidījumu veidotājs Arnis Slobožaņins.


Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars: “Esam sasnieguši 80% no mērķiem, kurus izvirzījām iepriekšējo vēlēšanu programmā. Tas dod mūsu atbalstītājiem pamatu uzticēties, ka pratīsim īstenot arī jaunās apņemšanās.”


Partijas sarakstu un programmu CVK iesniegs partijas Zemgales apgabala līderis  Edvīns Šnore un Latgales saraksta pārstāve, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre un Latgales tradicionālās kultūras centra "Latgaļu sāta" valdes priekšsēdētāja Marika Zeimule.

Papildinājums:  No Valkas Nacionālās apvienības Vidzemes vēlēšanu apgabala deputātu kandidātu sarakstā startē Alita Plūksna.