Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kas jāzina velosipēdistam!

Anžela Geļjanu

2018. gada 6. augusts 10:24

49
Kas jāzina velosipēdistam!

Šī gada vasara ir īpaši labvēlīga velosipēdistiem, taču, piedaloties ceļu satiksmē, divriteņa vadītāji nereti piemirst ne tikai par savu, bet arī citu drošību. Valsts policija vēlas atgādināt, ka velosipēdam jābūt tehniskā kārtībā un aprīkot ar bremzēm, kā arī  velobraucējs, braucot pa ceļa nomali, dod ceļu gājējiem! 

Jāatgādina, ka drīz tuvojas arī rudens un tas nozīmē, ka katru dienu samazinās redzamība, līdz ar to, braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sanos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem, priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē! Šīs vestes palīdz velosipēdistu padarīt redzamu un drošāk piedalīties ceļu satiksmē. 

Vēl jānorāda, ka bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, braucot ar velosipēdu, galvā jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei! Būtiski arī, ka velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību. Pirms brauktuves šķērsošanas velosipēdu vadītājam laikus jāsamazina braukšanas ātrums un, ja tas nepieciešams ceļu satiksmes drošībai, jāaptur velosipēds.