Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kandidātu sarakstā – vēl viens valcēnietis

Inga Karpova

2018. gada 6. augusts 11:22

528
Kandidātu sarakstā – vēl viens valcēnietis

Turpinās valcēniešu aktivitāte, kandidējot uz 13. Saeimas deputāta vietu. Šonedēļ uzzinājām, ka uz valsts simts gudro galvu statusu pretendē arī Valkas pilsētas kultūras nama direktors Māris Žigats. Viņš ar piekto kārtas numuru startē Kurzemes vēlēšanu apgabala deputātu kandidātu sarakstā no partiju apvienības Latvijas Reģionu apvienība. 

Partiju apvienība savu deputātu kandidātu sarakstu ar 115 personālijām uz visiem pieciem vēlēšanu apgabaliem – Rīgas, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales – iesniedza trešdien, 1. augustā. “Ziemeļlatvija” jau rakstīja, ka “Latvijas Reģionu apvienības” Vidzemes vēlēšanu apgabala deputātu kandidātu sarakstā ar 26. kārtas numuru kandidē arī Valkā praktizējošais ģimenes ārsts Māris Nātra.

Sarunā ar “Ziemeļlatviju” Māris Žigats uzsver: “Ir pienācis laiks ieguldīt arī savu artavu! Uzskatu, ka esmu pietiekami profesionāls elektronisko mediju nozarē un pārzinu visu, kas notiek televīzijā, radio un elektroniskajos portālos. Mani uzrunāja kā šīs nozares pārstāvi, un es piekritu. Neesmu naivs un saprotu, ka ar piekto kārtas numuru Saeimā neiekļūšu, jo tas ir tāpat, kā kājām aiziet no Latvijas līdz Jaunzēlandei. Tomēr man ir vēlme saprast, kas un kā notiek augstākajā līmenī.”

Tas, ka M. Žigats piekritis startēt no Kurzemes vēlēšanu apgabala deputātu kandidātu saraksta, ir saprotams, jo viņa dzimtā puse ir Sabile. Pie Valkas pilsētas kultūras nama vadības stūres viņš stājās 2016. gadā. Viņu piedalīties pašvaldības izsludinātajā konkursā uz šo vietu uzaicināja novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. Abi pazīstami kā mūziķi, jo M. Žigats ir līderis Latvijā pazīstamai grupai “Pienvedēja piedzīvojumi”, bet V. A. Krauklis ir zināms kā mūziķis grupā “Bumerangs”.