Rebeka Koha dalās ar saviem ikdienas ieradumiem
Lai veicinātu fiziskās aktivitātes un palīdzētu vairot izpratni par veselīgu ikdienu jauniešu vidū, savos ikdienas ieradumos un ēdienkartē dalās svarcēlāja Rebeka Koha.
Aktivitātes sākt pakāpeniski
Rebeka Koha, pirmkārt, aicina katru dienu atrast laiku fiziskām aktivitātēm un savu treniņu programmu sākt ar samērīgu treniņu intensitāti. “Sākumā fiziskās aktivitātēs ikdienā jāiekļauj palēnām. Uz treniņiem jādodas ne biežāk kā trīs līdz četras reizes nedēļā, jo ķermenim ir jāpierod pie jaunas slodzes. Katra cilvēka organisms uz pārmaiņām var reaģēt atšķirīgi – kādam tas piemērosies ātrāk, kādam lēnāk. Reizēm treniņi var radīt papildu nogurumu vai muskuļu sāpes, tādēļ jo īpaši svarīgi tos uzsākt pakāpeniski,” skaidro sportiste.
Pašu sportisti ikdienā motivē ticība saviem spēkiem un mērķim, kas neļauj pagurt un liek saņemties treniņam arī tad, kad īpaši negribas, vai tik karstā laikā kā šovasar.
Mugura un vēdera muskuļi – balsts ķermenim
Lai kādu sporta veidu, vai fiziskās aktivitātes cilvēki izvēlētos, AS “Putnu fabrika Ķekava” zīmola vēstnese aicina vienmēr atcerēties par vingrinājumiem muguras un vēdera muskulatūras stiprināšanai, kas ir ķermeņa galvenais atbalsts, īpaši, spēka vingrinājumos un svaru celšanā. Šo muskuļu grupu trenēšana ir arī viņas ikdienas treniņu programmā. Tāpat ikdienas treniņu programmā svarcēlāja visiem iesaka iekļaut pietupienus, kas trenē gan kāju, gan sēžas muskuļus. Ikdienas treniņos Rebekai pašai tuvākais ir grūšanas vingrinājums un izklupieni “šķērē”.
Atšķirīgi vingrinājumi un svari
Pašas R.Kohas treniņu programmā katru treniņu ir iekļauti citādāki vingrinājumi, un atšķiras arī tas, cik reizes un cik smagus svarus sportiste ceļ. “Manā treniņā ir vidēji 6-7 vingrinājumi un lielāka daļa no tiem ir tieši ar stieni, galveno uzmanību veltot sacensībās iekļautajai raušanai un grūšanai. No rīta treniņā uzmanība tiek veltīta raušanai, ietverot dažādus papildus vingrinājumus, savukārt vakarā – grūšanai. Vingrinājumi tiek izpildīti apmēram 8 piegājienos: sākumā ir pa trim reizēm, pēc tam pa divām un vienai,” stasta R.Koha.
Sportiste ir aprēķinājusi, ka svarcēlāju mēnesī un pat nedēļā paceltā svara apjoms ir mērāms tonnās!
Ēdienkartē daudzveidība un kvalitatīva gaļa
Svarcēlāja savu ēdienkarti veido, rūpējoties par tās daudzveidību un tās dažādošanai eksperimentē gan ar atšķirīgiem pagatavošanas veidiem, gan izmanto dažādus produktus. “Manā ēdienkartē svarīga ir gaļa, ko regulāri mainu, lai neapniktu. Priekšroku dodu vistas un liellopa gaļai,” stāsta sportiste. Trīs līdz četras reizes nedēļā Rebekas maltītē ir vistas gaļa, turklāt, viņa īpašu vērību pievērš gaļas kvalitātei un tam, vai dzīvnieks ir audzēts bez antibiotikām. “Pērkot gaļu, ir svarīgi zināt, kā dzīvnieks ir audzēts,” norāda Rebeka. Sportistei ir svarīgi, lai gaļa būtu paaugstinātā kvalitātē un ar skaidru norādi uz iepakojuma - “Audzēts bez antibiotikām”.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19