Ziemellatvija.lv ARHĪVS

13. Saeimas vēlēšanās reģistrētas par trīs partijām vairāk nekā iepriekšējās

Santa Sinka

2018. gada 20. augusts 09:34

40
 13. Saeimas vēlēšanās reģistrētas par trīs partijām vairāk nekā iepriekšējās

Reizi četros gados Latvijā norisinās parlamenta jeb Saeimas vēlēšanas. Šoruden 6. oktobrī notiks 13. Saeimas vēlēšanas, kas būs devītās pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. 

1990. gada 4. maijā. Kandidātu sarakstu iesniegšana noslēdzās 7. augustā. 

Kā liecina Centrālās vēlēšanas komisijas dati, 13. Saeimas vēlēšanās reģistrēti 16 partiju un partiju apvienību kandidātu saraksti, kas ir par trīs vairāk nekā 2014. gada vēlēšanās. 

No visiem kandidātu sarakstiem astoņus iesniegušas politiskās partijas un astoņus – arī politisko partiju apvienības. 13. Saeimas vēlēšanās kandidē “Latvijas Krievu savienība”, Jaunā konservatīvā partija, Rīcības partija, Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”‒“Tēvzmei un Brīvībai/LNNK”, “PROGRESĪVIE”, “Latvijas centriskā partija”, “LSDSP/KDS/GKL”, No sirds Latvijai, “Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija, Attīstībai/Par!, Latvijas Reģionu Apvienība, “Latviešu Nacionālisti”, Jaunā VIENOTĪBA, Par Alternatīvu, Politiskā partija “KPV LV”, Zaļo un Zemnieku savienība.

Vēlēšanām iesniegtajos kandidātus sarakstos kopumā pieteikti 1470 deputātu kandidāti, tas nozīmē, ka uz vienu no simts Saeimas deputātu vietām pretendē 15. 

Ar vēlēšanām reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem iespējams iepazīties elektroniski 13. Saeimas vēlēšanu mājaslapā sv2018.cvk.lv. 

Materiāls sagatavots ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.