Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kaimiņi igauņi aicina uz lūžņu ralliju Valgā

Inga Karpova

2018. gada 7. septembris 09:55

754
 Kaimiņi igauņi aicina uz lūžņu ralliju Valgā

Šīs nedēļas nogalē – sestdien un svētdien – kaimiņpilsētā Valgā notiks kultūras un izklaides pasākumi. Tos aicināti izbaudīt arī Valkas iedzīvotāji. Igauņu avīzes “Lõuna-Eesti Postimees” redaktors Jāns Raps uzskata, ka šie ir tradicionāli pasākumi, kuri komentārus neprasa, jo vairums zina, ka tos ir vērts apmeklēt. Emocijas garantētas!

Būs “Joy” sezonas atklāšanas pasākums

Sestdien pulksten 14 Valgas kultūras centrā notiks studijas “Joy” jaunās sezonas atklāšanas festivāls. Lai interesenti redzētu, kādas iespējas studija piedāvā, varēs piedalīties dažādās meistarklasēs. Deju meistarklases vadīs pedagogi no Tallinas, Valgas, Tartu un Vīlandes, bet vokālo meistarklasi – studijas vadītāja un vokālā pedagoģe Marina Jerjomina. Meistarklasēs aicināti dalībnieki bez vecuma ierobežojuma. Varēs izmēģināt savas spējas dziedāšanā un dejošanā, iepazīst, ko nozīmē dejot estrādes, ielu vai modernā stila dejas. Festivāla apmeklētājiem paraugdemonstrējumus sniegs mūsdienu deju grupa “Flash” un vokālais ansamblis “Sunsaara”.  Pasākumā ieeja ir bez maksas. Tā laikā varēs pieteikties uz studijas nodarbībām. 

Valgā – Lūžņu rallijs

Svētdien pulksten 12 Saviauga ielā 18 starts tiks dots azartisku cilvēku iecienītajam Lūžņu rallijam. Norises vieta ir netālu no Valgas – Veru šosejas. Rīkotāji uzskata, ka šis pasākums ir visai ģimenei, tāpēc tā teritorijā būs pieejama īpaša bērnu zona. Turklāt mazajiem skatītājiem, kuru augums ir līdz metram un divdesmit centimetriem, ieeja bez maksas. Pieaugušajiem jārēķinās, ka biļete maksā desmit eiro. 

Rallijā uzvarēs tas autovadītājs, kurš noteiktā termiņā nobrauks visvairāk sacensību apļu.