Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ja nav Latvijas pilsoņa pases, uz vēlēšanām jāizņem vēlētāja apliecība

Inga Karpova

2018. gada 21. septembris 20:44

228
Ja nav Latvijas pilsoņa pases,  uz vēlēšanām jāizņem vēlētāja apliecība

Latvijas balsstiesīgiem iedzīvotājiem, kuri šobrīd kā savu vienīgo personu apliecinošo dokumentu izmanto personas apliecību, 13. Saeimas vēlēšanām, kas notiks 6. oktobrī, nepieciešamas vēlētāju apliecības. Tās varēs saņemt Pilsonības un migrācijas pārvaldes nodaļās no otrdienas, 25. septembra, līdz pat sestdienai, 6. oktobrim. Tās izsniegs gan Valkā, gan Smiltenē.

Vēlētāju apliecības varēs saņemt tajā Pilsonības un migrācijas pārvaldes nodaļā (PMLP), kurā personai izsniegta personas apliecība (eID). Lai saņemtu vēlētāja apliecību, ir jāuzrāda personas apliecība.

Pēc PMLP rīcībā esošajiem statistikas datiem, vēlētāju apliecības, lai varētu doties vēlēt, jāsaņem nedaudz vairāk kā 60 tūkstošiem balsstiesīgo iedzīvotāju. PMLP Valkas nodaļas priekšnieces vietniece Inese Mežule informē, ka, pēc provizoriskiem datiem, Valkas un Smiltenes novadā kopā jāizsniedz 1240 vēlēšanu apliecību. Lai apkalpotu iedzīvotājus tuvāk viņu dzīvesvietai, PMLP Valkas nodaļas speciālisti katru otrdienu no pulksten 9 līdz 16 pieņem klientus Smiltenē, Dārza ielā 11. Smiltenes novada vēlētāji, kuriem nepieciešamas vēlētāja apliecības, aicināti ierasties Smiltenes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā, Dārza ielā 3, kur iespējams aizpildīt nepieciešamo veidlapu vēlētāja apliecības saņemšanai. I. Mežule aicina neskaidrību gadījumos zvanīt uz tālruni 64723867 vai 64724167.          PMLP aicina balsstiesīgos Latvijas iedzīvotājus pirms 13. Saeimas vēlēšanām laikus pārbaudīt, vai vēlēšanu dienā pase būs derīga. Pēc PMLP datiem no septembra līdz vēlēšanu dienai pases derīguma termiņš beigsies 2336 Latvijas pilsoņiem. Jaunu pasi var saņemt kādā no 30 PMLP teritoriālajām nodaļām neatkarīgi no dzīvesvietas. Lai izvairītos no gaidīšanas rindā un neērtībām, I. Mežule aicina izmantot iepriekšējā pieraksta iespējas un vienoties par konkrētu apmeklējuma laiku. To var izdarīt, zvanot vai rakstot e-pastā uz kādu no PMLP nodaļām.