Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Svētdien pie friziera neej! Ticējumi un gudrības par matu griešanu

Anna Bērziņa

2018. gada 21. septembris 21:56

982
Svētdien pie friziera neej! Ticējumi un gudrības par matu griešanu

Kopš vecmāmiņu laikiem zināma gudrība – matus jāsaudzē. Tie diezgan lēni aug. Un tiem piemīt ne tikai estētiska nozīme – tie mums doti ne tikai skaistumam.

Mati ir kaut kas līdzīgs cilvēka organisma dabīgajām antenām. Tie vada neredzamu dzīvības spēku no ārējās telpas uz mūsu ķermeni. Saskaņā ar senu leģendu visiem cilvēkiem ap galvu bijis nimbs. Atmiņas par to saglabājušās svēto gleznojumos. Savukārt tais senajos laikos matu vispār neesot bijis. Galva bijusi klāta ar tādu kā pūciņu – gluži kā jaundzimušam mazulim. Kad cilvēks krita grēkā, kosmiskās enerģijas stariņi ap viņa galvu sastinga un pārvērtās matos. Un šis posms saista cilvēku ar debesīm.

Ezoteriķi uzskata: ja kaut kas notiek ar matiem, mainās tās neredzamās upes gultne, kas apskalo būs ar saviem bioenerģētiskajiem viļņiem. Tāpēc jebkura iedarbība uz matiem var uz vienu vai otru pusi izmainīt ne tikai mūsu ārieni, bet arī visu dzīvi.

Lai pirms laika nekļūtu par plikpauri un nezaudētu savu debess otro pusīti jeb sargeņģeli, matus griežot, jāievēro zināmi drošības pasākumi. Skaidri jāzina, kad un kāpēc vēlies mainīt frizūru.

Pirmais noteikums. Friziera izvēle
Nedrīkst uzticēt savus matus, kam pagadās. Cilvēks, kas griež matus, maina tavu biolauku. Atnākot uz frizētavu, izvēlies ne tikai modernu matu sakārtojumu, bet arī enerģisku un dzīvespriecīgu meistaru. Tad arī dzīve pēc friziera apmeklējuma mainīsies uz labo pusi!

Jo vecāks frizieris, jo spēcīgāka viņa ietekme uz tavu dzīvi. Ja tu esi patstāvīgs cilvēks, kas pieradis pats risināt savas problēmas un tev nepatīk, ja kaut kas traucē īstenot tavas ieceres, izvēlies meistaru, kas ar tevi vienā vecumā vai jaunāks.

Kad tev nesaprotama iemesla dēļ hroniski neveicas, vērts izvēlēties ļoti vecu un slavenu frizieri, pat ja šī frizūra dārgi izmaksās. Toties pēc salona apmeklējuma tava dzīve krasi izmainīsies. Bet, ja vēl pareizi aprēķināsi frizētavas apmeklējuma laiku, tā ne tikai izmainīsies, bet strauji uzlabosies!

Otrais noteikums. Pats neārstējas, pats matus negriež
Labāk pašam sev matus negriezt. Tā ir “māņticība”, lai gan cilvēkam arī pašam grūti sevi izārstēt. Lai cik spēcīgs tu arī nebūtu, ļoti grūti pašam izlabot sava biolauka deformācijas.

Trešais noteikums. Tava dzimuma frizieris
Uzskata, ka ir labāk, ja matus griež vai, piemēram, matu masku uzklāj tā paša dzimuma cilvēks. Griešanas laikā jūs apmaināties ar ēterisko, astrālo un mentālo biolauku, tādējādi viegli iespējams pakļauties svešai ietekmei.

Tāpēc, ja tu iepatīcies pretējā dzimuma meistaram, var rasties nepatikšanas privātajā dzīvē. Bībelē Samsonu pazudināja sieviete, kura nogrieza viņam matus…

Ceturtais noteikums. Pilnmēnesī labāk aug
Ja vēlies, lai mati pēc griešanas sāktu ātrāk augt, frizūru jāveido pilnā mēnesī.

Ja vēlies, lai mati nedaudz mainītu īpašības, piemēram, tev nepatīk, ka tie bieži sapinkojas un ir nepaklausīgi, vērts doties pie friziera dilstošā mēnesī. Bet pēc tam mati ataugs ļoti lēnām.

Dilstošā mēnesī arī labi griezt matus, ja vēlies novērst matu izkrišanu un nostiprināt matu saknes.

No senču padomiem. Ja esi saaukstējies, nedaudz aplīdzini matus, lai kopā ar matu galiņiem aizietu slimības negatīvā enerģija un organisms varētu vieglāk attīrīties.

Piektais noteikums. Mēness dienas
Matus nedrīkst griezt noteiktās Mēness dienās (9., 15., 23. un 29. dienā pēc Mēness kalendāra), kā arī Saules un Mēness aptumsuma dienās. Pēc tādām procedūrām var pat saslimt vai, kā teica senatnē, “nogriezt atmiņu un prātu”.

Sestais noteikums. Nedēļas dienu nozīme 
Pirms pierakstīties pie friziera, apdomā, ko vēlies mainīt savā dzīvē.

Pirmdiena
Labvēlīga diena, kad var attīrīties no negatīvām emocijām un neatrisinātām problēmām, kas uzkrājušās kopš iepriekšējā friziera apmeklējuma. Labvēlīga diena matu krāsošanai.

Otrdiena
Uz frizētavu labāk doties tad, ja trūkst fiziskā spēka vai gribasspēka, lai atrisinātu kādu svarīgu problēmu, ja trūkst enerģijas vai nomocījusi dzīves monotonā gaita.

Trešdiena
Piemērots laiks, lai uzzinātu kaut ko jaunu vai interesantu, iegūtu jaunus draugus vai piesaistītu vecos, tiktu pie iespējas vairāk ceļot un uzturēties sabiedrībā.

Ceturtdiena
Veicina pārmaiņas attiecībās ar apkārtējiem, cilvēka popularitāti, piesaista veiksmi un labklājību.

Piektdiena
Sievišķīgā skaistuma diena. Kad apmeklē frizētavu šajā nedēļas dienā, tu maini ne tikai frizūru, bet arī savu ārieni. Tāpēc, ja tevi apmierina, kā tu izskaties, šajā dienā labāk matus negriezt.
Ja vēlies kļūt skaistāka – apmeklē frizieri piektdienā, kad Saule ir Mežāzī (24. decembris – 22. janvāris) vai Vērsī (22. aprīlī – 21. maijā).

Sestdiena
Matu griešanai piemērota diena. Mati šajā dienā atveseļojas. Tiek nogriezta daļa karmisko parādu un dzimtas grēku.

Svētdiena

Labāk matus negriezt – var nogriezt savu likteni vai veiksmi. Šī diena piemērota tikai hroniskiem neveiksminiekiem – ja nu liktenis beidzot apžēlojas?

Sagatavots pēc senču ticējumiem un ārzemju preses materiāliem