Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kuri ir skatītākie TV kanāli?

Sandra Pētersone

2018. gada 22. septembris 09:24

441
Kuri ir  skatītākie TV kanāli?

Pētījumu un konsultāciju kompānija Latvijā “Kantar TNS” apkopojusi datus, kuri konsolidētās TV  kanāli šogad augustā bijuši skatītākie.

Līdere ir TV3, kuras skatīšanās laika daļa bija  9 procenti. Otrs skatītākais kanāls bija LTV1 (8,9%), trešais – “Pirmais Baltijas  Kanāls” (PBK), kuram veltīti 7,6% no kopējā TV skatīšanās laika. 

“Kantar TNS”  mēra lineāro un konsolidēto TV skatīšanos – TV programmu vērošanu gan to ētera laikā, gan ar nobīdi laikā (līdz septiņām dienām pēc to ētera laika). 

Mērījumus pasūta un finansē TV kanāli, kuri Latvijā izvieto reklāmu, norāda  Oskars Rumpēters, “Kantar TNS” klientu direktors. Par tiem kanāliem, kuros nav uz Latviju mērķētā satura reklāmas ziņā, tai skaitā par Krievijas TV kanāliem, kompānijai “Kantar TNS” mērījumu datu nav.   

Pētījumu par to, kā Latvijā skatās Krievijas TV kanālus, uzņēmumam SIA “Latvijas Fakti” pasūtījusi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

Tās locekle Gunta Līdaka informē, ka šis pētījums ir pavisam svaigs, vēl nav apstrādāts līdz galam, tāpēc arī šobrīd nav publiskots. 

Konsolidētās TV skatīšanās laika daļa (procentos):

20180922-0926-tv-statistika.jpg

(Avots - "Kantar TNS")

Materiāls sagatavots ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu no valsts budžeta līdzekļiem.