Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valgā ceļu satiksmes negadījumā cieš sirmgalve

Inga Karpova

2018. gada 22. septembris 21:19

245
Valgā ceļu satiksmes negadījumā cieš sirmgalve

Šonedēļ Valgas pilsētas centrā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta kāda sirmgalve. Par šo un vēl citiem notikumiem “Ziemeļlatvijai” stāsta igauņu avīzes “Lõuna-Eesti Postimees” redaktors Jāns Raps.

Narkotiku reibumā uzbrauc gājējai

Stāstot par otrdien ap pulksten 13.10 notikušo ceļu satiksmes negadījumu, J. Raps atzīst, ka šāda avārija ir visnotaļ netipiska, bet ir pamats satraukumam. Proti, 31 gadu vecs džipa “BMW X5” vadītājs uzbrauca 81 gadu vecai pensionārei, kura šķērsoja Kungla ielu. Policija igauņu žurnālistiem atklājusi, ka autovadītājs bijis narkotisko vielu reibumā. J. Raps stāsta, – tas kārtējo reizi apstiprina, ka Valgā ir narkotisko vielu aprite un tās ir brīvi pieejamas. Par šo problēmu kaimiņu laikraksts rakstījis vairākkārt, un šis notikums pierāda, ka situācija Latvijas – Igaunijas pierobežā ir diezgan satraucoša.

Igauņi piecūko mežus

“Ziemeļlatvija” vairākkārt ir rakstījusi par vietējiem iedzīvotājiem, kas savus atkritumus izmet Latvijas mežos. Taču izrādās, ka arī igauņi cīnās ar šo samilzušo problēmu. J. Raps stāsta, ka pēdējā laikā Valgas apkārtnes meži, kurus apsaimnieko valsts, pārvērtušies par sadzīves atkritumu izgāztuvi. Igauņu žurnālisti sarunā ar vietējās mežniecības vadītāju uzzinājuši, ka mežos iedzīvotāji pārsvarā izmet ne tikai celtniecības atkritumus un nolietotu santehniku, bet arī nevajadzīgas auto detaļas. J. Raps atzīst, ka jo­projām Igaunijā nav izstrādāts mehānisms, kā kontrolēt iedzīvotājus, lai tie slēdz līgumus ar sadzīves atkritumu apsaimniekotājiem. Viens no iemesliem, ko stāsta kā attaisnojumu, kāpēc netiek slēgti līgumi, pēc J. Rapa stāstītā ir tas, ka iedzīvotājiem atkritumu esot ļoti maz vai neesot nemaz, jo viņi dzīvojot privātās mājās.

Valgas iedzīvotājs vada humora šovu

J. Raps stāsta, ka Igaunijas TV2 kanālā raidīto jauno humora šovu vada bijušais Valgas iedzīvotājs Sīms Tapā. Jau skolas laikā viņš vietējā Valgas jauniešu centrā aizrāvies ar radioraidījumu veidošanu.